Tuorein sisältö

Disco Ensemble: Magic Recoveries

J.A. Kaunisto

12.06.2008 klo 20.17 | Luettu: 6188 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Disco Ensemble asetti riman korkealle First Aid Kit-albumillaan. Ilkeäksi opetettu emo/skeittipunk/rähinärokkilevy oli hittihakuinen energiaohjus mutta bändin täsmäpommitus ajoi yhtyeen kovin kapealle tontille. Tuore albumi lisää sävyjä ja näköaloja, teinitytöt joutuvat kokemaan lievää pettymyksen karheutta. Disco Ensemble kokeilee enemmän uutta aaltoa ja rehevillä syntikoilla retroillaan oikein urakalla. Viisuissa uskalletaan painaa jarruja ja kehitellä biisiä vähemmän ilmiselville poluille. Tuore Disco Ensemble kurkottaa ulos ahdistavasta emokarsinasta, vaikkakin hyppy ei ole suhteettoman pitkä. Vanhojen fanien ei tarvitse sylkäistä bändin suuntaan.

Kiekon nimibiisi lähtee lapasesta tuttuun Disco Ensemble-tyyliin, tappaa niin talossa kuin festareilla. Bad Luck Charm retroilee paksuilla syntikoilla, skeboissa on kuitenkin isännän ääni ja kertsi nappaa kiinni korvasta - kertalaakista vainaa. Worst Night Out kiirehtii vasta kertsin kohdalla, perusvarma biisi jaksaa kuitenkin kiihottaa. Threat Letter Typewriter on suoraan bändin hyväksi leimaamasta muotista - Headphones hurmaa vahvalla The Killers-annoksella ja uuden aallon kuvioilla. Beacon lisää retroa, viisu on kuin The Sounds harrastamassa kimppakivaa Disco Ensemble harjoituskämpällä - Disco kuitenkin isäntänä. 24/365 voi aiheuttaa monelle fanille ähkyä kivikautisen syntikkasoundin ansiosta, viisu on kuitenkin lopulta äkäinen ja raivokas Manic Street Preachers-huudatus.

Magic Recoveries palautta bändiä Jenkkilän suunnalta Britannian levyaarteiden pariin. Vaativa hybridi toimii, uuden aallon ja rokkiemon yhdistäminen kuulostaa hauskalta. Onko tämä SE levy, joka nostaa bändin aurinkokuninkaaksi - saa nähdä. Albumin luulisi kelpaavan myös ison lätäkön taakse. Bändi soittaa pirun tiukasti ja viisuissa on riittävästi ärräpäitä ja prrrrrkelettä. Soundien laventuminen tuo kaivattua virkistävää tuulahdusta. Disco Ensemble ei halua jäädä pelkäksi teinien suosikkibändiksi. Tässä ryhmässä on potenssia vaikka kuinka korkealle.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< The Happening... 21... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova