Tuorein sisältö

Omnium Gatherum: New World Shadows

J.A. Kaunisto

03.03.2011 klo 22.16 | Luettu: 7580 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Kotimainen melodisen death metallin mahtibändi Omnium Gatherum keventää edelleen kertosäkeitä ja adult oriented death metal on suhteellisen pätevä genremääritelmä. Bändi on kuin death metallin löytänyt Dream Theater, tosin Omnium Gatherum jättää tiluttelut vähemmälle. New World Shadows esittelee orkesterin, jolla on uskallusta sotkea kuolonmetalli ja tunnelmalliset "poppikertsit". Syntikoilla kevennetään tunnelmaa ja vaikka vokaalit hoidetaan pääasiassa murinalla, normivokaaleilla luodaan onnistuneesti rauhallisempaa tunnelmaa. Albumi on juuri vahvan ja otteessaan pitävän tumman tunnelmansa ansiosta onnistunut tekele. Kun bändin rikkaat melodiat ja korvia kutittelevat kertosäkeet yhdistetään intensiiviseen metallivyöryyn, tuloksena on vaikuttava valonkajolla leikkivä synkistelytuokio.

Adult oriented death metal ei tarkoita turvallista tai munatonta. Dan Swanö on säätänyt soundit kirkkaiksi ja kitaroissa on juuri sopivassa määrin hampaita ja tarvittaessa herkkyyttä. Bändi on luonnollisesti joutunut antamaan periksi musiikin raskaudesta ja kuolonkorinan kireydestä. Omnium Gatherum tasapainoilee kuitenkin taitavasti kahden maailman välillä. Bändi ei niinkään suuntaa progressiivisen death metallin suuntaan vaan lisää melodiseen kuoloon perinteisempia proge-elementtejä. Levyn alusta löytyvä Ego suorastaan leikittelee poppisyntikoilla antaen toimivalle melodödölle kauniin ulkomuodon. An Infinite Mind -siivun alku lähentelee aikuisrokkia kunnes biisiin tuupataan reilummin mörrimöykkyä ja poweria - tietynlainen progressiivisuus on kuitenkiin korviinpistävää. Instrumentaalipala Watcher Of The Skies on kuin raikkaan kesätuulen vieno henkäys - melkoinen näyttö kuolonkorinaorkesterilta. Kiekon päättävä Deep Cold on progressiivinen, tunteikas, pullisteleva - kuin rakastuneen mörrimöykyn pauhaava vuodatus.

Omnium Gatherum on pullistelevan miehekäs mutta samalla harvinaisen sielukas ilmestys. Sisäsiistiksi opetettu AOR-dödö puhdistaa kehoa ja mieltä. Albumin tasapainoinen ja harkittu ulkomuoto tyydyttää niin aggressioiden purkajana kuin kaunosielun herkistäjänä. Omnium Gatherum osoitaa, että mustakin voi olla sävykästä ja jopa...herkkää!

V2.fi | J.A. Kaunisto
< The Rite... Gnomeo & Julia... >

Keskustelut (2 viestiä)

Slobber

Rekisteröitynyt 13.09.2007

07.03.2011 klo 07.17

Loistava lätty kaikin puolin. *****
lainaa
jonny_boy

Rekisteröitynyt 24.02.2008

07.03.2011 klo 12.03

Slobber kirjoitti:
Loistava lätty kaikin puolin. *****


yhdyn edelliseen
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova