Tuorein sisältö

Kilpi: Kuningas -DVD

J.A. Kaunisto

13.07.2007 klo 14.02 | Luettu: 4857 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Turun kasariheavy-ylpeys Kilpi laittoi viime vuoden Down By The Laituri keikkansa perusteellisesti nauhalle. Ensin livelevy, nyt kuvallinen versio bändin kotikentän haltuunotosta. DVD on laadukasta työtä alusta loppuun.

Musiikillinen puoli on arvosteltu jo keikka-raportin ja livelevyn myötä. Parilla lauseella Kilven tuntevat tietävät mitä saavat. Turhia viisuja ei ole tarvinnut kaivaa arkistojen roskalaatikoista. Tehokas kasarihehkutus kantaa isältä pojalle. Vibrafonisti Severi Pyysalon mukanaolo parissa viisussa ei tuo lisä-arvoa mutta kaikkea pitää kokeilla. Keikan alun Laske Kuolleet Ja Rukoile sekä Nerokasta Ikävää ja setin viimeinen veto Sielut Iskee Tulta antavat parhaan kuvan Kilven elämäntyöstä. Hevi on parasta.

Keikka on kuvattu usealla kameralla. Harvoin näkee kotimaisen tuotannon yltävän vastaavaan lopputulokseen. Lähikuvia bändistä sorvin ääressä leikataan sujuvasti laajempaan näkökulmaan ja yleisökuviin. Soolotyöskentely on taltioitu onnistuneesti ja elävä leikkaus estää pahimman puutumisen. DBTL:n teltta ja lava eivät kuitenkaan olleet stadionluokkaa ja huolimatta tulipatsaista ja pyrotempuista, suuren maailman lavarakennelmat ja Eddie-hirviöt loistivat poissaolollaan. 14 viisun läpikäynti voisi olla ylipääsemätön urakka mutta Kilpi onnistuu pitämään jännitettä yllä. Tarkoin mietittyä keikkataltiointia on miellyttävä katsoa. Tosin bändin fanittaminen auttaa paljon asiaa.

Lisämateriaalista löytyy Savuna Ilmaan -video, joka on kasattu kyseisen keikan live-ja kuvamateriaalista. Bonuksena Totuus on karua ihmeellisempää -bändidokumentti. Dokussa taival taittuu tutun bändikaavan mukaan. Keikkaa, viinaa ja poikamaista sähläystä. Katsojalle vilautetaan Kilven ensimmäisestä keikasta tunnelmapala, seurataan videon kuvauksia, fiilistellään euroviisukarsinnoissa ja matkataan keikkabussissa. Bändi viihtyy hyvin yhdessä, kuin yhtä perhettä. Kuten keuhkomies Taage toteaa dokun lopussa, ei hevi huutamalla lopu.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Harry Potter ja Feen... In This Moment - Bea... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova