Tuorein sisältö

In This Moment: Beautiful Tragedy

J.A. Kaunisto

13.07.2007 klo 14.07 | Luettu: 6158 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Amerikan suunnalta saadaan metallista naisääntä. In This Moment on toisaalta nykypäivän metallikentän lapsi - rajuin tykitys johtaa metalcoren suuntaan. Bändillä on myös thrash-riffit hallussa ja melokuolemakin leijailee ilmassa. Toinen näkökohta tulee kevyemmän Evanescence -fiilistelyn suunnalta. In This Moment harrastaa kevyitä kertosäkeitä. Merkittävä tekijä bändin soundiin on laulaja-kirkuja Maria Brink. Hänestä voisi vääntää juttua lauseen jos kolmannenkin.

Maria käyttää normaalivokaaleita mutta huomiotaherättävää on hänen falsettiosastonsa. Aggressiorääkkymistä ei myöskään säästellä. Välillä bändi kuulostaa syntikat hukanneelta Evanescencelta, joka on ottanut kuvioihin norjalaisen bläkkiskiljujan. Vokaalit ovat tehokkaita, mutta liiallinen kiljuminen syö tehoja. Äärivokaaleita sotketaan myös mielivaltaisiin kohtiin. Järjetön kiljuminen ei ole perusteltua hitaissa tunnelmakohdissa. Jatkuva kattitappelu alkaa syödä kuulija hermoja.

Parhaissa hetkissä bändin ulosanti on mainio yhdistelmä rankkuutta ja poppismelodioita. Prayers-viisussa pääsee hyvin jyvälle bändin tavaramerkistä. Keskitempoisena alkava kaupallinen rutistus saa heti alkuunsa räväkät kiljumistehosteet. Tehokasta mutta välillä menee yli. Bändillä on myös ongelmia sovittaa yhteen kevyet poppishetket ja tiukempi metalcore. Coreosasto toimii mutta poppispalat ovat välillä päälleliimattuja hetkiä. Kiekon nimibiisi on mukava Within Temptation -fiilistely mutta kiekuminen ottaa hermoille.

In This Moment on mielenkiintoinen tapaus. Bändin ulosanti on kuitenkin räväkkää metallia. Evanescence-vivahteet eivät saa hallitsevaa otetta. Myös syntikkaosasto jätetään muiden harrastukseksi. Puolet kiekon materiaalista säväyttää mutta toinen mokoma jättää vähemmän muistijälkiä. Laittakaa nimi muistiin, kunhan naisen kirkuminen ei ole musiikista nauttimisen este.

J.A.Kaunisto

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Kilpi - Kuningas -DV... Phantom Below - Aave... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova