Tuorein sisältö

Fumble: Rise

J.A. Kaunisto

26.07.2007 klo 17.42 | Luettu: 3627 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Helsinkiläinen Fumble seilaa kevyemmän punkituksen ja Amerikan menon välimaastossa. Bändi on lisännyt punkkikerrointa ja powerpoppi saa jäädä takalinjoille. Fumble raivaa tietään punk-historian hämärissä ja vaikka emoilut ovat häviävä luonnonvara, jenkkimenon emolinjaa löytyy biisista ja toisesta. Pääosissa on kuitenkin rento rokkipunkki, joka etsii vaikutteita aina Ramonesista asti.

Bändi kertoo fanittavansa Jenkkiläistä Samiam-nimistä punkkipop-orkesteria. Fumblen taustalta löytyy pätevää punkkihistorian läpikäyntiä. Allekirjoittanut löytää myös vivahteita vanhemmasta Green Daysta. Soundi on pelkistettyä old school-kamaa, välillä voisi toivoa lisää poweria ja särmää mutta bändi hengittää turbobuustaamatonta ilmaa. Fumblen harrastama rentous ja pirteys tulee suoraan ison veden takaa. Kotimaisten bändien synkistelyt jätetään vähemmälle huomiolle. Kuitenkin herkempää viisua uskalletaan laittaa narulle.

Forgotten Hearts lisää taustalle Ramonesia mutta melodioissa löytyy. Don’t Stop Now on enemmän poweria ja jenkkisoundia. Pile Of Stone uskaltautuu nyyhkylinjalle mutta Set To Kill palauttaa linjan osuvan punkkipopin syntysijoille. Levy viimeiset kappaleet löytyvät powerpopin, jenkkifiilistelyn ja rokkipunkin rajaseuduilta.

Fumble onnistuu luomaan toimivan luomusoundin, jossa ei ole sijaa metallisärmälle. Bändi jättää aggressiot muiden aktien huoleksi. Fumble punk’n’rollaa avoimin mielin ja hyvällä fiilarilla. Bändi ei lokeroi itseään yhden karsinan ihmeeksi. Fumble on enemmän kuin punkkia, raja-aidat kaatuvat tämän bändin käsittelyssä. Fumblen punk’n’roll herättää kuuntelemaan, vaikka uuden ja ihmeellisen löytäminen jää vähiin. Vaikka bändi on räväkkä ilmestys, muutamat viisut kaipaisivat enemmän verta ja elämää. Liiallinen jenkkisoundin etsintä ei ole pohjoisen pojalle hyvä asia.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Grindhouse: Planet T... The Simpsons Movie... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
V2.fi etsii peleistä innostunutta avustajaa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova