Tuorein sisältö

Rammstein: Liebe Ist Für Alle Da

J.A. Kaunisto

04.11.2009 klo 13.08 | Luettu: 15430 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Rammsteinin tuore levy on kuuma peruna, kuten vaikkapa KISSin uusin rieska - kaikilla on asiasta teräviä mielipiteitä ja tarkoin punnittuja kommenteja. Allekirjoittanut on perusteellinen Rammstein-fani. Albumin herättämä poreilu on aiheuttanut lähinnä hilpeää virnistelyä. Suu virneessä ovat varmaan myös Rammsteinin jannut - porukat menivät taas halpaan! Meinaan, miten ihmeessä jengi ei tajua Rammsteinin huumoripuolta. Katsokaa niitä videoita, ovatko ne tosikkobändin tuotoksia. Entä kohua herättänyt Pussy-sinkula...tahallista provokaatiota ja irtopisteiden kalastelua, kettuilua. Pussy-sinkusta voisi kirjoittaa vaikka kuinka mutta viisuhan on härskisti julkisuutta kerjäävä "sisäänvetotuote". Ja kansa media etunenässä tarttuu kiinni syöttiin, kiitos ja kassan kautta ulos. Mielestäni Pussy on kaikessa päättömyydessään mainio viisu, joka lainaa Amerika-hittisiivun viitoittamaa hittihakuista iskuviisulinjaa. Jonkun muun bändin kohdalla räväkän pornovideon avulla lanseerattu Pussy olisi suoranainen itsemurha. Kieltämättä biisi on vähintääkin arveluttava. Toivottavasti porukka suhtautuu sinkkuun kuten pitää eli huumorilla. Siis, Rammstein onnistuu samassa biisissä yhdistämään "pilluun" sanat autobahn, bratwurst ja blittzkrieg. Jawohl, übertiukkaa kamaa.

Liebe ist Für Alle Da -albumilla Rammstein ottaa taka-askeleen vaikkapa Sehnsucht -albumin suuntaan. Viime levyjen rajusti paisuteltu ulkomuoto saa riisutumman ulkomuodon ja soundin raakuus sekä suoraviivaisempi ote tekevät albumista vähemmän ilmiselvän hittijukeboxin. Ensimmäinen kuuntelukerta osoittautui lieväksi pettymykseksi. Korvat yrittivät pongata jatkuvaa Mein Teil -ilotulitusta. Vaikka syntikoilla luodaan toimivaa taustatapettia, suureellinen asenne on käskevämpi ja yksinkertaisissa riffeissä on reilummin junttaa ja kiimaa. Myös Till Lindemannin vokaaleissa on enemmän vaihtelua, vaikkakin röyhkein germaaniväännös sujuu normivokaaleita tiukemmin. Kiekon avaava Rammlied kantaa tiettyä veljeyttä Rammstein -nimisen klassisen junttapaalutuksen suuntaan. Tuotannon tiukkuudesta ja soundin iskevyydestä esimerkkiä jakaa Ich Tu Dir Weh, joka jakaa raskaalla kädellä mutta onnistuu myös esittelemään bändin monipuolisuutta - kertosäe tuo mieleen Reise, Reise -kiekon parhaat palat. Waidmanss Heil ei myöskään säästele kivenlouhinnassa, suoraviivainen ja koruton viisu toistaa tutut Rammstein-temput. Albumin viitossiivun kohdalla koetaan myös hurmion hetkiä - Bückstabü runnoon väkivaltaisen penetraation ilman esileikkejä, kuin eläin. Frühling in Paris esittelee Rammsteinin pehmeämpää kylkeä, kunnes Wiener Blut päästää pahan irti Josef Fritzlin avulla. Viisu vaikuttaa aggressiiviselta ja epämiellyttävältä mutta paras teho ja verenvuodatus jää puolitiehen. Pussyn jälkeen räjähtävä albumin nimibiisi lähettää terveisiä Metallican suuntaan. Vihaisella Lars Ulrich -rumputuokiolla alkava biisi kumartaa perinteisemmän metallin suuntaan - Death Magnetic kohtaa Rammsteinin.

Liebe Ist Für Alle Da ei sisällä harhalaukauksia. Rammsteinin tuntevat osaavat arvostaa bändin selkeää louhintaa ja raskautta. Riisutumpi Rammstein voi vaikuttaa kuivemmalta mutta turpaan otetaan ja ankarasti. Ottakaa myös huomioon, että Rammstein on nykyisessä kuosissaan suhteellisen kaupallinen showbändi. Rammstein ei ehkä ole maailman asenteellisin metalliakti mutta vastaavaa ironian, raskaan poljennon ja suoraviivaisen kukkoilun yhdistelmää ei joka päivä vastaan osu. Liebe Ist Für Alle Da on käyttöä ja näyttöä kestävää raskasta kulutusviihdettä.


V2.fi | J.A. Kaunisto
< Paljastajat... Saiturin joulu 3D... >

Keskustelut (3 viestiä)

Hags

Rekisteröitynyt 15.09.2009

04.11.2009 klo 19.16

Hyvä arvostelu, mutta mihin jäi mielipiteet Mehr ja Roter Sand kappaleista?
lainaa
Jep

05.11.2009 klo 07.59

Hei, yhdistettiin siinä pilluun sauerkrauttikin. Eli kaikki ne saksalaiset sanat jotka kaikki ei-saksalaiset tietävät.
lainaa
Demonoid

Rekisteröitynyt 13.08.2007

08.11.2009 klo 12.36

Sauerkrauttia ja bratwurstia pimpsalta mercedes-benzin sisällä... Kyllä kelpaisi.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Tiktok
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova