Tuorein sisältö

Tehosekoitin: Alive II

J.A. Kaunisto

13.05.2010 klo 00.00 | Luettu: 5341 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Tehosekoitin teki viimeisen keikkansa elokuisessa Ankkarockissa vuonna 2004. Lyhyt uudelleentuleminen koettiin kesällä 2009. Kuuden keikan jäähyväiskiertue tallennettiin nauhalle Tammerfestin keikan kohdalta. Allekirjoittanut fiilisteli Tehareiden jäähyväiskolonnaa Turun Ruisrockissa. Kyseinen keikka herätti ristiriitaisia tunteita. Tutut Asfaltti Polttaa, Valonkantaja ja C'mon Baby Yeah oli mukava kuulla jälleen lauteilta - pirun hyviä siivuja. Toisessa vaakakupissa painoivat lievät kompuroinnit, jamitteluksi venyneet biisit ja Oton paikoin huolimaton ja välillä jopa haluttoman oloinen esiintyminen. Alive II toimii paremmin ja yleisökin puhisee innokkaasti taustalla. Bändin soitto vaikuttaa rennolta ja pakottomalta. Mokia sattuu, varsinkin vokaalisuorituksessa, mutta fiilis pelastaa kokonaisuuden. Suurin miinus kertyy joidenkin viisujen turhasta venymisestä ja jamitteluun jumittumisesta.

Fiksu ja Kypsä sekä Susanna avaavat pelin silkalla energialla ja nuoruuden innolla. C'mon Baby Yeah lienee keikan parhaita siivuja. Seuraavaksi pari heikompaa hetkeä kunnes tyylikäs Ei Enempää Blues, Ei Enempää Down kaivaa muistilokeroista lämpimiä tunnekuvia. Tosin viisu venyy turhaan yli kuuden minuutin haamurajan. Lentää Lentokonetta olisi allekirjoittaneen papereissa saanut jäädä esittämättä. Elvari On Mun Faijani rokkaa huomattavasti kireämmin. Asfaltti Polttaa ja Valonkantaja ovat ehdottomia kotimaisen rockin kirkkaita helmiä, varsinkin ensin mainittu saa levyllä lempeän retroilevan käsittelyn. Rajun huutomyrskyn jälkeen irti päästetty Pillitä Elli Pillitä runnotaan läpi antaumuksella ja kansan suosiollisella avustuksella - kiitos, kumarrus ja kassan kautta kotiin.

Tehareiden Live Kakkonen on enemmän dokumentti kuin elämänsä vedossa olevan bändin työnäyte. Oton välispiikit ovat vähemmän onnistuneita ja paikoin jopa käsittämättömiä mutta...hauskoja. Enemmän häiritsee Oton lauluvireen heilahtelu. Kokonaisuus osoittaa nostalgian voiman ja parhaimmillaan Teharit soittaa innostuneesti. Valitettavasti ääripäät ovat etäällä, välillä runnotaan eteenpäin pelkästään fiiliksen voimalla. Poikamainen into ja hulluttelu luo vanhoihin hittisiivuihin kuitenkin omalaatuista henkeä.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Robin Hood (2010)... Metropia... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova