Tuorein sisältö

FM2000: Opium Grilli

J.A. Kaunisto

21.10.2010 klo 14.45 | Luettu: 7168 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

"Savolaista mellakkaa hc/metalli/aggressio -tyyliin tarjoiltuna = FM2000. Bändin voisi väittää soittavan Rytmihäiriön levittämää surmacorea mutta jannut harrastavat niin skitsofrenian saastuttamaa rytmilaukkaa, että välillä meno kuulostaa Stam1nan ja Eläkeläisten kaksintaistelulta. Suomen System Of A Down on rehellisesti kotoisin perämetsien Junttilan heinäladoista. FM2000 on kuin musiikkimuottiin ahdettu Jackass/Duudsonit. Aidosti outoa. FM2000 on räyhäävä äpärä, joka ei välitä kurista ja säännöistä. Sisäsiisteyskin on vasta työn alla." Kyseinen lainaus on allekirjoittaneen parin vuoden takaisesta arviosta, jolloin kummasteltiin Moskovan Pasuunat -albumia. Nykyään FM2000 vaikuttaa kotimaisen metallin voimaryhmässä, Sakara Recordsin leirissä. Bändin ulosanti on lähentynyt "normaalia" metallimellakkaa. Selkiytynyt ulkomuoto tarkoittaa lähinnä selkeämpiä Stam1na-viittauksia. Tosin ei savolainen lintukala ole kokonaan ruodoistaan päässyt, kuuntele vaikka hämärä folkhenkinen hölkkä Luutarhuri. Sakeaa ja aidosti häiriintyneen oloista mutinaa...

Pariin siivuun FM2000 lataa jopa sinkkulistoille sopivaa kaikelle kansalle hyväksyttävää metallivyörytystä. Esimerkkinä vaikkapa suoraviivaisesti etenevä Olga, astetta kierompi mutta sisäsiisti Mosku ja suorastaan hitiltä tuoksahtava Mokoma-henkinen Olmi. Kiekon alkuun säädetty tajuton metallimuurin vyörytys Matkalaukussa Hautaan on selvässä sukulaisuussuhteessa Stam1nan tuoreeseen tuotantoon. Kinukki testaa humppakomppia ja perinneveivausta eikä sanoista saa järjellistä sanajatkumoa ilman savolaisen tohtorin reseptiä. Levyn nimibiisi on oma lukunsa, instrumentaalinen välipala tarttuu herkästi kurkkuun ja mausteet löytyvät kansanmusiikin suunnalta. Loppua kohden albumin kierous-ja savolaisuuskerroin kasvaa potenssiin ääretön, ei suositella tutustumista ilman reilua annosta tajunnanlaajentajia.

FM2000 rakastaa ääripäitä. Selkein kolmannes sopii mainiosti Sakara Recordsin muiden orkesterien rinnalle. Hämärin punkhenkinen metallisauna on peräisin niin vahvan lääkityksen jäljiltä, ettei kyseinen maailma selkiydy kuin lobotomian avulla. Jos bändi hyppää vielä seuraavalla albumilla yhtä suuren loikan takametsien surmacoresta Sakara-leimaisen metallin karsinaan, FM2000 joutuu vastaanottamaan jalometallilevyjä. Mutta miten saadaan savolaisuus irti miehestä ilman, että samalla tyypistä tulee vellihousuinen vihannes - mitä me sellaisella savolaisporukalla tehdään!

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Napapiirin sankarit... The Social Network... >

Keskustelut (1 viestiä)

PäätönPässi

21.10.2010 klo 19.00

Itse väittäisin tätä ensimmäistä albumia heikommaksi tekeleeksi. Kieli poskessa -meininki on vähentynyt, ja sävellyksistä on tullut vähemmän sotkuisia. Ihan hyvä levy silti kyseessä.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova