Tuorein sisältö

Dreamshade: What Silence Hides

J.A. Kaunisto

25.03.2011 klo 09.25 | Luettu: 4301 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Sveitsiläinen Dreamshade on nuori orkesteri mutta nostetta riittää aina Spinefarm-kiinnitykseen asti. Bändin moderni melodinen death metal on paljosta velkaa In Flamesin ja Children Of Bodomin suuntaan. Dreamshade pyrkii istuttamaan kokonaisuuteen progressiivisia elementteä tässä paikoin myös onnistuen. Proge-elementtien vähemmän taitava viljely on myös sudenkuoppa - nimittäin paikoin luonnosmainen sävellystyö hajoaa yhä pienempiin ja hajanaisempiin osiin lisääntyvän kokeilunhalun myötä.

Suurimman osan ajasta Dreamshade on dramaattinen, yliaggressiivinen ja yliaktiivinen kuin Duracel-pupu. Heti ensimmäisen viisun kohdalla miettii kuuntelevansa Children Of Bodomin vanhempaa tuotantoa. Vokaaleista puhuttaessa Bodomin Alexi Laiho on melkoinen raakkuja - Sveitsin jannujen riekkuminen on vielä karheampaa. Normivokaaleita ei käytetä. Dreamshaden "kuolonemocore" kärsii lopulta iskevien viisujen puutteesta. Metalcoremainen kaahaus ja emotionaalinen maalailu eivät löydä selviä iskupaikkoja. Selkeät ja tarttuvat kertosäkeet ovat harvinaisia. Bändillä on kykyä viedä kehitelmiään eteenpäin ja viisuaihioissa on ideaa mutta vauhtisokeus vie soittomiehet mennessään jättäen biisimateriaalin katkelmallisen maalailun tasolle. Rehevät ja iskevät tapporiffit tyyliin Bodom auttaisivat paljon mutta bändi keskittyy enemmänkin emotionaaliseen vyörytykseen - paikoin jopa mörrimöykkyvokaaleita käyttäen.

Dreamshade yrittää poimia hedelmiä liian monesta puusta. Progressiiviset ainekset kaipaisivat toimiakseen selkeämpia kappalerakenteita. Vaihdelaatikosta olisi hyvä löytyä myös enemmän hienosäätöä - kaasu pohjassa ryntäily aiheuttaa hektisen olotilan. Välillä vähemmän on enemmän ja levähdyspaikka tervetullut ohjelmanumero. Bändissä on selkeästi suurta potentiaalia. Dreamshaden pyrkimys johdattaa melodista kuoloaan progressiivisen nimikkeen alle lienee täysin oikea. Kunhan ylimääräinen into ja näyttämisen halu saadaan valjastettua hyötykäyttöön ja eteenpäin vieväksi voimaksi, bändillä saattaa olla edessään lupaava tulevaisuus. Sitä odotellessa...

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Sanctum... Mr. Nobody... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova