Tuorein sisältö

Vares - Huhtikuun tytöt

Ensi-ilta: 20.04.2011
Genre: Rikos
Ikäraja: 15
Jari Tapani Peltonen

20.04.2011 klo 16.00 | Luettu: 29445 kertaa | Teksti: Jari Tapani Peltonen

Voittajat verkostuvat. Kunhan kamusi tuntevat kaupungin kaikki psykopaatit ja konnat, voit olla salapoliisi. Muista olla sen verran päissäsi, että selviät vahingossa vaaratilanteista, mutta älä ota niin montaa, ettet enää tajua, kun naapuri tai kissa ratkaisevat keikan. Vastaavasti, jos tunnet tuottaja Markus Selinin, voit syntyä sydän pysähtyneenä, impata liimaa lapsena ja saada lapiosta päähän lauantaisin, ja kyllä sinusta kirjoittaja tai ohjaaja leivotaan. Vares – Huhtikuun tytöt vie kulmat puoliväliin otsaa. Suu jää auki. Silmistä on sielu sammunut. Kikkelis kokkelis vaan, nyyhkii henkisesti raiskattu kriitikko.

Näitä kuvattiin kuusi viime vuonna. Ensin sopotettiin, että ohjaaja Anders Engströmin episodit Pahan suudelma ja Kaidan tien kulkijat heijastetaan kankaalle 2011 ja loput julkaistaan DVD:llä. Koska ensimmäinen osa menestyi, näemme jo nyt teattereissa yhden ohjailija Lauri Törhösen tortuista. Jos ensimmäinen Vares oli köykäistä kamaa, mitä on virallinen kakkoslaatu? No ihan samaa laatua, kuin sarjat Pekko ja Vääpeli Körmy.

"Huhtikuun tytöt" on 15 vuotta vanha mysteeri. Kolme tyttöä katosi jäljettömiin. Jussi Vares haukottelee, mutta lupaa tutkia juttua, kun toimittajakaveri tarvitsee asiaa. Käytännössä Vares juo kaljaa ja höpäjää peräkammarin poikien kanssa naisista. Kaikilta on partakone hukassa. Samaan aikaan seuraamme kivikasvoa, joka on maannut solariumissa, kunnes masiina räjähti. Hän on joku murhaaja. Onko hän paha mies? Kyllä on, mutta esitin kysymyksen syystä. Useimmat murhat mies suorittaa juoneen liittyvien vanhojen kaunojen tähden. Ensimmäiseksi hän tosin teurastaa peniskakkua tarjoavan neitihomon ihan huvikseen. Sitä saa kysyä, mitä näin junttimainen äijäelokuva ajaa takaa, kun kliseisesti lirkuttavaa homoa kutsutaan kehitysvammaiseksi ja kukaan ei hänen murhaansa sure, paheksu tai tahdo selvittää. Ehkä kärvähtänyt tintti on jonkinlainen Jason Voorhees, jota kohdeyleisö salaa kannustaa. Kaikkea semmoistakin tapahtuu, että poliitikoilla on paritusrinki tai jotakin sinnepäin, en aikuisten oikeasti ymmärtänyt.

Hörhönen on hyödytön ohjaaja. Niin oli edellinenkin, mutta episodien välillä tekstin ja leikkauksen taso ovat romahtaneet. Leffa ei niinkään etene, kuin töksähtelee ja poukkoilee. "Tämä menee koko ajan sekavammaksi. Tuntuu kuin olisin keskellä kesäteatteria, jossa on heikkoja näyttelijöitä ja heikkoja hahmoja". Sainko hulluuskohtauksen, vai sanoiko Vares tosiaan näin keskellä leffaa? Pernani repesi tukahdetusta naurusta. Odotin vielä viimeisen kohtauksen aikana, että Vares hoksaa kohta jotakin ja sitten siirrymme loppuhuipennukseen, jossa kaikki selitetään. Mutta jäljellä oli vain lattea loppuvitsi. Jukolauta! Meillä on tässä sankari, joka juoksee kissansa perässä tajuamatta edes mitä hän on tutkimassa: juttu ei ratkeaisi, elleivät muut raahaisi Jussia oikeisiin lavasteisiin. Vares on Suomen Johnny English, joskin myös laiska. Sarjan eeppinen tunnusmusiikki on hemmetin hyvä vitsi.

Rennot näyttelijät antavat tekeleelle sympaattisia piirteitä. Heillä taisi olla hauskaa. Kun jäykkä tappaja uhoaa uhrille, näyttelijät ovat tosi tosissaan, mutta varmasti räjähtivät nauruun kunhan Hörhönen luvan antoi. Tarkoituksellinen junttihuumori pelaa yhteen tahattoman komedian kanssa. Hauskaa ei ole enää se, kun aivan liian monen sivuhahmon ja sivujuonen sopassa viitataan taas johonkin, jota vain ohimennen käsiteltiin. Kun Vares on vaarassa saada dildon pyllyyn, minulla oli niin kiire miettiä sitä, liittyykö asia jotenkin tarinaan tai edes teemaan, vai onko tämä vain äijien homopelosta juontuvaa satunnaishuumoria, etten ehtinyt edes päättää, että naurattaako. Vares – Huhtikuun tytöt on homofobinen, sovinistinen, rasistinen, punaniskainen, umpityperä, epälooginen, lörppäkullinen, hien ja vanhan viinan hajuinen, tyylipuhdas karvaiseen kraateriin krapulapaskoista kiikkumaan jäänyt rusina, ja tässä olivat vasta ne asiat, joille nauroin.


Yhteistyössä Filmtrailer.comin kanssa

V2.fi | Jari Tapani Peltonen
< Scream 4... Vettä elefanteille... >

Keskustelut (12 viestiä)

Videopelaaja

Rekisteröitynyt 18.12.2010

20.04.2011 klo 16.37 1 tykkää tästä

Ei Juha Veijosta, ei Jussi Varesta.
lainaa
FeltHed

Rekisteröitynyt 13.02.2008

20.04.2011 klo 17.32 2 tykkää tästä

Kyllä se Antti Reini mielestäni onnistui Pahan Suudelmassa näyttelemään kelpo roolin. Tykkäsin luonteeltaan jopa enemmän kuin Juha Veijosesta.
lainaa
Talmunen

Rekisteröitynyt 20.12.2010

20.04.2011 klo 20.05 1 tykkää tästä

FeltHed kirjoitti:
Kyllä se Antti Reini mielestäni onnistui Pahan Suudelmassa näyttelemään kelpo roolin. Tykkäsin luonteeltaan jopa enemmän kuin Juha Veijosesta.
Ei Juha Veijosta, ei Jussi Varesta.
lainaa
trolololloo

20.04.2011 klo 21.40 1 tykkää tästä

kirjoitti:
Sarjan eeppinen tunnusmusiikki on hemmetin hyvä vitsi.


Ja mikä se biisi on? :( En hitto löydä vaik kuinka googletan...
lainaa
Czerwony

Rekisteröitynyt 11.04.2007

20.04.2011 klo 23.46

Videopelaaja kirjoitti:
Ei Juha Veijosta, ei Jussi Varesta.

Ei sillä etteikö Reini osaisi, mutta

Videopelaaja kirjoitti:
Ei Juha Veijosta, ei Jussi Varesta.
Kirja oli muistaakseni ihan hyvä, joskin sen lukemisestakin on jo nelisen vuotta...
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

21.04.2011 klo 00.20

Suomi-elokuva loistaa jälleen ilmeisesti...
lainaa
Jari-Pee

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

21.04.2011 klo 10.17

trolololloo kirjoitti:
kirjoitti:
Sarjan eeppinen tunnusmusiikki on hemmetin hyvä vitsi.


Ja mikä se biisi on? :( En hitto löydä vaik kuinka googletan...


Se tinttin-tinttin-tinttin tittitti tittititititititii mikä soi trailerissakin.
lainaa
trolololloo

21.04.2011 klo 12.15

Jari-Pee kirjoitti:
trolololloo kirjoitti:
kirjoitti:
Sarjan eeppinen tunnusmusiikki on hemmetin hyvä vitsi.


Ja mikä se biisi on? :( En hitto löydä vaik kuinka googletan...


Se tinttin-tinttin-tinttin tittitti tittititititititii mikä soi trailerissakin.


Niin tiesin mitä tarkotat, mutta minkä niminen se biisi on? :D Se on helvetin hyvä!
lainaa
Aatu

21.04.2011 klo 12.52 1 tykkää tästä

"Vares – Huhtikuun tytöt on homofobinen, sovinistinen, rasistinen, punaniskainen, umpityperä, epälooginen, lörppäkullinen, hien ja vanhan viinan hajuinen, tyylipuhdas karvaiseen kraateriin krapulapaskoista kiikkumaan jäänyt rusina"

Kuulostaa 5 tähden elokuvalta. Miten on sitten mahdollista antaa sille puolitähteä? Lisäksi tämän täytyy olla loistava jos on verrattavissa legendaarisiin vääpili körmyihin. Ilmeisesti suomalaiselokuvat pitää olla vakavia. Ja jos se kuuluu johonkin sarjaan lähtee heti pari tähteä pois?

Tämä on junttihuumoria, mutta hyvää sellaista. Toki parempaakin on kuten Vares 2 joka on yksi viidestä kaikkien aikojen parhaasta suomalaisesta elokuvasta. Toivon todella, että loputkin osat näytetään elokuvateatterissa ja miksi ei näytettäisi, kun junttihuumori myy paremmin kuin eurooppalaiset taide-elokuvat.

Mihin muuten jäi Elokuun arvostelu? Kotimainen vuoden nuorisielokuva painos. Varsin kelvollinen sellainen.
lainaa
MikroPop

29.04.2011 klo 08.36 1 tykkää tästä

Arvostelu nauratti niin paljon että flunssainen olonikin tuntui väistyvän hetkeksi. :) Kiitos siitä. Ei ole ensimmäinen kerta kun tekee mieli tsekata joku omastakin mielestäni surkealta vaikuttanut tekele vain siksi että lyttäät sen niin värikkäästi.

Vaikka masokismiahan se olisi. Vares kakkosta en yksinkertaisesti kyennyt katsomaan noin varttia pidemmälle, ja sen sijaan että olisin osannut purkaa suuhun jääneen pahan maun riemukkaan runollisesti, pystyin vain kiroilemaan.
lainaa
Zapata

10.05.2015 klo 01.47

Jollain tavalla säälin tätä itserakasta pikkunäppärää arvostelijaa. Samaa näsäviisastelua kaikki arvostelut, joihin valitettavasti googlen kautta toisinaan törmää.
lainaa
Keijo

07.05.2019 klo 19.46 2 tykkää tästä

Loistavaa arvostelua, kiitos nauruista!
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova