Tuorein sisältö

Lapinlahden Linnut: Etiäppäin

J.A. Kaunisto

17.09.2007 klo 13.51 | Luettu: 7825 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto

Lapinlahden Linnut ovat palanneet lähes alkuperäiseen kokoonpanoon. Vain Heikki Salomaa on lopullisesti poissa. Lapinlahden Linnuista nauttiminen ilman liikkuvaa kuvaa on aina puolittainen kokemus. Levyltä kuultavat viisut kaipaisivat ympärilleen visuaalista kerrontaa. Allekirjoittaneen kokemuksissa Lintujen levyt ovatkin jääneet yksittäisten tähtihetkien varaan. Hienoa on kuitenkin saada vanha jengi taas tien päälle. Bändin debyyttikiekko oli kova juttu.

 
Etiäppäin on täynnä ideoita, jotkut niistä toimivat kestohyödykkeinä toisten valuessa kertahörähdyksen asteelle. Kiekon nimibiisi toimii musan osalta reippaasti, kepeä tunnelma kantaa myös tekstien osalta. Runo Josta Ei Tullut Mitään esittelee teinirakkauden ongelmissa kamppailevan Mikko Kivisen, tutunoloista mutta toimivaa Lintujen pöllyttelyä. Mun Muriseva Koirani Iines asettui tehokuuntelun jälkeen ykköspaikalle, pirullisia yksityiskohtia laukova teksti ja musiikillisesti rajusti groovaava tekele toimii. Oikeutta Metron Siivoojille asettaa reggae-kapinallisuuden uudelle tasolle, hieman kömpelösti nytkyttelevä Jamaikan tuliainen on osuva paukku. Kahvihuoneen Kunkku on reipas ralli vaikka teksti päästää liian helpolla. Varanasi laittaa kiertoon itämaisia mausteita. Sähkönainen harrastaa Lintujen kieroa ja pikkutuhmaa sanailua. Keliakiavalssi vedetään niin överiksi, että perusvalssi puolustaa paikkaansa Lintujoukossa. Elän Analogisesti on hauska trippi ajankohtaiseen aiheeseen.

 
Lapinlahden Linnut on perusvarma tapaus. Vanhassa kokoonpanossa on parhaiden päivien henkeä. Huumorilevyllä on aina harhalaukauksia, mutta jokaisessa viisussa on yritystä ja idean poikasta. Kestokuuntelussa puolet albumin materiaalista jaksaa herättää nyökyttelyä, parin biisin osalta käytössä on skip-näppäin. Välillä musa toimii paremmin kuin huumoriosasto. Toisaalta, pääasia että toimii. Tämä ei ole apurahamusiikkia, joten taidepiipertäjät pysykööt muiden levyjen parissa. Vanha jengi koossa taas.

V2.fi | J.A. Kaunisto
< Lieksa!... Rush Hour 3... >

Keskustelut (2 viestiä)

roskalevy

27.08.2009 klo 18.30

Vaikka olenkin ollut Lappari-fani jo parikymmentä vuotta, on muutaman kuuntelukerran jälkeen pakko sanoa, että tämä levy on aivan paska. Silkkaa kuraa.

Levyltä toki löytyy muutamia lähes kelvollisiakin kappaleita, kuten Mun Muriseva Koirani Iines, Sähkönainen ja Elän Analogisesti. Kokonaisuutena levy on todella surkea. Etenkin, jos vertaa sitä Lappareiden 80- ja 90- luvun tuotantoon.

Ei tosiaankaan vakuuta. Toivottavasti Lappareiden seuraava levy on oikeasti ostamisen arvoinen.
lainaa
juha82

15.01.2023 klo 14.21

mie diggaan tästä levystä = 4/5. Tässä on sitä jotaki eli vähän vanhaa ja ehkä siihen vaikutti se kun se eräs yhtyeen jäsenistä alko tekemään biisejä taas tällä levyllä eli viittaan nyt siihen muusikkoon joka sävelsi debyyttilevyllä ison hittibiisin lipputangon nuppi. Yhtye onkin kaivannut lisää rentoutta ja tällä levyllä sitä saa eikä koskaan rentous johda tällä levyllä typeriin kappalerakenteisiin.
lainaa

Kirjoita kommentti
V2.fi Instagramissa
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova