Tuorein sisältö

Twilight Guardians: Ghost Reborn

J.A. Kaunisto

16.11.2007 klo 09.40 | Luettu: 5884 kertaa | Teksti: J.A. Kaunisto


Twilight Guardians heittää neljännellä kokopitkällään powermetallille lopullisesti hyvästit. Pitkän linjan kotimainen metalliporukka on onnistunut välttelemään menestyksen portaita. Kokoonpanon nykyinen melodisen perusheavyn ja hardrockin liitto tähtää kasarivuosien fiiliksiin. Twilight Guardians vertautuu vaikkapa Thunderstoneen, ja Altariaan. Brother Firetribe ja varsinkin Leverage ovat reilummin AOR-henkisiä, mutta Twilight Guardians luulisi kelpaavan edellämainittujen bändien fanittajille.

Bändin tekemisen meininki on maittavaa. Hommaa ei tuhrita liian metallisilla soundeilla, kasaria on pelissä riittävästi. Syntikoissa on luomuasetukset ja sooloissakin löytyy. Vokaaliosasto jää hieman värittömäksi, vaikka perusvarma taso yltää hyvään arvosanaan. Vertailussa edellämainittuihin orkestereihin, Twilight Guardians häviää vokaalipuolen ja soundiosaston suhteen. Albumilta löytyy kuitenkin toimivaa hardrokkia. Rainbow's Gold hurmaa tukevalla kasarisyntikalla, kiireetön tunnelmaheavy sisältää terävät AOR-lainat. Wildbite nostaa kierroksia ja koskettimissa soi Deep Purple. Walk This Line etsii taustatukea Whitesnaken suunnalta. This Blood huudattaa reippaasti vaikka tutulta kuulostaa. Fallen Lamb on albumin parasta kolmannesta, reilusti potkiva kasariheavy lähtee lentoon kertsin kohdalla.

Twilight Guardians jää hieman harmaaksi muutamista huippuhetkistä huolimatta. Joissakin viisuissa bändillä on sovitusratkaisuissa outoa kiirehtimistä. Kun vertailun heittää Thunderstoneen ja Leverageen, soundiosasto voisi donkata tykimmin. Twilight Guardians jää hieman jälkeen kanssaveljistään mutta marginaalit ovat vähäiset. Allekirjoittanut ei ainakaan kaipaa poweria, nykyinen kasari-hardrock kuulostaa pirun hyvältä. Kyseisessä bändissä on kuitenkin peruspalikat kohdallaan, nyt tarvitaan enää laatuaikaa studiossa ja tähdet oikeaan asentoon.V2.fi | J.A. Kaunisto
< Joulutarina... Celine Dion - Taking... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova