Tuorein sisältö

Naiset pelaavat Facebookissa ja kännykällä miehiä enemmän

08.09.2011 klo 08.44 | Luettu: 7112 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen



Yle kertoilee Pelaajabarometri-tutkimuksesta, jossa on selvitetty pelaamisen eroja sukupuolten välillä. Sehän on jo vanha juttu, että tytöt ja naiset pelaavat, mutta nyt tietyissä peleissä vaakakuppi on jo keinahtanut niin, että suurin osa aktiivista pelaajista on naisia.

Facebook-pelejä pelaavat etenkin 30-49 -vuotiaat naiset. Kuvaavaa on, että Farmville-peli nousee suomalaisten pelisuosikkien kokonaislistassa yli suosituimman konsolipelin Call of Dutyn. Kännykkäpelien suurin pelaajaryhmä taas ovat alle 20-vuotiaat tytöt, joista 86 % pelaa joskus, 53 % aktiivisesti. Älypää- ja Pelikone-pelisivustojen pelaajista kaksi kolmasosaa on naisia.

Yhteistä molemmille sukupuolille on kuitenkin se, että pelaaminen on vihdoinkin salonkikelpoista ja kaiken ikäisille sopivaa, ei teinipoikien yksinäistä puuhaa. Tämän uutisen parin viikon päästä 35-vuotias kirjoittaja tervehtii tätä ilolla.



V2.fi | Mikko Heinonen
< Sonic Generationsin ... EA:n verkkopelipassi... >

Keskustelut (9 viestiä)

Flits

08.09.2011 klo 10.29

Miehet pelaakin kunnon pelejä.

Mutta siis niin. Vastaus on saatavuus. Kaikilla on kännykät ja selaimet, mutta naiset eivät vain hanki muuta pelimateriaalia. En tiedä onko kyse kehtaamisesta, sukupuolipaineesta vai mistä mutta tässä on varmasti yksi iso syy.

Kyllä ne tyttöystävät sinun laitteilla pelailee mutta katsokaapa naisten asuntoihin. Ei sieltä useinkaa pelinurkkaa löydy. Mutta kun ne saa mukaan niin se on menoa.
lainaa
perato

Moderaattori

Rekisteröitynyt 10.04.2007

08.09.2011 klo 11.10

Koska naisilla on muita "menoja" nii elektroniikan ostaminen jää niiden osalta monesti huomattavasti vähemmälle. Yleensä se on se puhelin + telkku mihi naiset panostaa ja sit joku random läppäri jolla pääsee just feisbookkiin ja sähköpostiin. Miehet säästää paljon rintsikoista ja meikeistä nii jää vähä rahaa ostaa muutaki siihe päälle. Ja tietenki ku tietävät että äijät ostaa ne kuitenki nii ihan sama, senku hankkii poikakaverin =P
lainaa
Kakkuonhyvaa

Rekisteröitynyt 26.01.2011

08.09.2011 klo 11.57

No jaa. Suurin osa facebook peleistä ovat paskoja ja ei miun kännykälle ole oikein pelejä. Newgrounds on ainoa ja oikea selainpeli paikka.
lainaa
Japi

08.09.2011 klo 12.45

Mun kämppä on suoraan tulevaisuudesta. Kaikki pinnat on kliinin valkoisia, taustalla soi yötä päivää voimakas teknomusiikki voluumi täysillä ja sininen strobo välkkyy. Siinä sitten istun koneella ja hakkeroin intternettejä. Pukeudun kuin Neo Matrixista, aurinkolasit ja gestabo rotsi päällä kesälläkin. Olen mies.
lainaa
Bassman

08.09.2011 klo 14.27

Japi kirjoitti:
Mun kämppä on suoraan tulevaisuudesta. Kaikki pinnat on kliinin valkoisia, taustalla soi yötä päivää voimakas teknomusiikki voluumi täysillä ja sininen strobo välkkyy. Siinä sitten istun koneella ja hakkeroin intternettejä. Pukeudun kuin Neo Matrixista, aurinkolasit ja gestabo rotsi päällä kesälläkin. Olen mies.


Ja forever alone, eikö?
lainaa
ALTHiR

Rekisteröitynyt 26.10.2010

08.09.2011 klo 17.43

Heitän tähän tällaisen persekommentin: Miksi pelata Facebookissa, kun on Google+? :::D
lainaa
tollot

09.09.2011 klo 09.33

"lähetä kavereillesi lahjoja", yes mikä peli.
lainaa
my_sammich

09.09.2011 klo 19.55

Naiset pelaavat keittiössä?
lainaa
dasimpsan

09.09.2011 klo 20.18

my_sammich kirjoitti:
Naiset pelaavat keittiössä?


harmittavasti hellat, uunit yms eivät vielä valmista ruokaa välittömästi joten nainen joutuu keksimään jotain millä tappaa aikaa...

mutta joo varmaan suurin syy on ettei kiinnosta. jonkunlainen läppäri ja kännykkä löytyy joissa on yksinkertaisia pelejä joita pelata odotellessa jotain muuta. tehokonsolit pitäisi ostaa, asentaa ja sitten pitäisi vihkiytyä itse peleihin kun tarjontaa on valtavasti, monimutkaisia kontrolleja yms ja vielä löytää aikaa pelata

ero on että itse en osaisi kutsua tuollaista facebookpelaamista harrastukseksi. se on kuin vähän potkisi palloa ja kutsuisi sitä jalkapallon harrastamiseksi. toki noita oikeita peliharrastajanaisia/tyttöjäkin löytyy jotka tuntevat Bioshockinsa, GTAnsa ja Marionsa
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova