Tuorein sisältö

Listasunnuntai #204: Kummat jätkät

08.09.2013 klo 20.30 | Luettu: 10382 kertaa | Teksti: Mikko Heinonen

Miha Rinteen ansiokas Matkailua pelialalla -sarjakuva ilmestyi viime viikolla. Se kertoo kovin totuudenmakuisen, mutta tietenkin täysin kuvitteellisen tarinan siitä, miten pelien tekeminen on (Suomessakin) kehittynyt yksittäisten kellarigurujen puuhastelusta miljoonabisnekseksi.

Sarjassa myös vilahtelee jokseenkin tunnistettavia pastisseja muutamista pelibisneksen erikoisimmista tyypeistä. Useat heistä ovatkin melkoisia persoonia, ja tämän sunnuntain lista on omistettu heille.

Stavros Fasoulas




Stavros on nimestään huolimatta suomalainen miekkonen ja melkein kuin Suomen Matthew Smith, paitsi että hän suoritti julkisuudesta poistumisensa ilmeisen lopullisemmin. Fasoulasin Sanxion (1986) oli ensimmäinen Suomessa kehitetty tietokonepeli, joka sai kansainvälisen julkaisun. Sen jälkeen Stavros teki kaksi peliä lisää C64:lle ja muutaman Amigalle, joskin osa Amiga-peleistä jäi julkaisematta. Yhdeksänkymmenluvun loppupuolella hän sai tarpeekseen koko alasta ja nosti kytkintä, eikä ole sittemmin antanut haastatteluja tai julkaissut koodia. Miehen olinpaikan tietävät vain harvat ja valitut, joista kukaan ei tätä salaisuutta paljasta.

Nimettömien todistajalausuntojen perusteella herra Fasoulas muistuttaa melkoisesti erästä Peliala-sarjakuvan keskeistä hahmoa.

Lue loput listasta!

V2.fi | Mikko Heinonen
< Viikon Metal Gear So... Monster Hunter 4:ssä... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova