Tuorein sisältö

Minecraftista opetusversio ensi kesänä – myös Crytek astuu akateemiseen maailmaan

19.01.2016 klo 22.00 | Luettu: 4379 kertaa | Teksti: Erkki Mervaala


Microsoft ja pelikehittäjä Mojang ovat julkistaneet uuden version Minecraftista opetuskäyttöä varten. Ensi kesänä julkaistava Minecraft: Education Edition "laajentaa" jo olemassa olevan, Suomessa kehitetyn MineCraftEdu-ohjelman ominaisuuksia.

Samalla julkistettu yhteisösivusto sisältää muun muassa valmiita tuntisuunnitelmia, palautekanavan ja paikan keskustella opetusversion käyttäjien kesken ideoista peliin liittyen.

Education Editionin kotisivujen mukaan uusi versio sisältää paranneltuja karttoja koordinaattien kera, jotta opiskelijat ja opettajat voisivat liikkua Minecraftin maailmassa paremmin. Uuden opiskelijaportfolion avulla opiskelijat voivat ottaa kuvia ja selfieitä esitelläkseen töitään ja oppimistaan.

Lisäksi laajennetun moninpelin avulla jopa neljänkymmenen opiskelijan luokka voi työskennellä yhdessä maailmassa. Sisäänkirjautumisen ja hahmojen muokattavuuden avulla opiskelijat voivat tunnistaa toisensa paremmin. Maailmoja on myös mahdollista tuoda peliin ja viedä pelistä.

Microsoft suunnittelee käynnistävänsä Minecraft: Education Editionin ensi kesänä viiden dollarin hintaan per käyttäjä.

Minecraftin lisäksi myös teknologiayhtiö Crytek on astumassa akateemiseen maailmaan. Uuden VR First -ohjelman alla Crytek tulee tekemään yhteistyötä akateemisten instituutioiden kanssa tuodakseen vr-teknologiaansa opiskelijoiden ja tutkijoiden käyttöön.

Ohjelmassa käyttäjät saavat käsiinsä Crytekin CRYENGINE-kehityspaketin, minkä lisäksi Crytek tarjoaa myös vapaata raskaan kaluston käyttöä.

VR First etsii paraikaa kumppaneita ohjelmaansa kotisivuillaan.

V2.fi | Erkki Mervaala
< Lontoon pormestari p... PC:n Batman: Arkham ... >

Keskustelut (1 viestiä)

throughthegrapevine

20.01.2016 klo 09.42 2 tykkää tästä

MinecraftEdun aloitti viisi vuotta sitten pieni tamperelainen tiimi, joka perusti projektin päälle myös yrityksen. Ilmeisesti viime vuonna firma myytiin Microsoftille.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova