Tuorein sisältö

Xbox-pomo vihjailee konsolin innovatiivisista rautapäivityksistä

01.03.2016 klo 21.15 | Luettu: 8894 kertaa | Teksti: Erkki Mervaala

Viime viikolla järjestetyssä Xbox Spring Showcase -tiedotustilaisuudessa Microsoftin Xbox-pomo Phil Spencer valotti pelikonsolin tulevaisuutta. Puhuessaan Spencer vertasi toisiinsa konsolien ja pelitietokoneiden elinkaaria ja paranneltavuutta. Konsolirautaa päivittämällä konsoleista voisi tulla sekä taaksepäin että eteenpäin yhteensopivia.

"Konsolit lyövät raudan ja sovellusalustat lukkoon sukupolven alussa. Tätä sukupolvea kestää noin seitsemän vuotta, ja sinä aikana muut ekosysteemit tulevat paremmiksi, nopeammiksi, vahvemmiksi", Spencer sanoi. Hän kertoi uskovansa konsolimaailmaan uusiin innovaatioihin raudan suhteen.
"Tulette näkemään meidän tuovan uutta rautaa konsoleihin sukupolven aikana mahdollistaen pelien taaksepäin ja eteenpäin yhteensopivuuden, sillä meillä tulee pyörimään yleiskäyttöinen Windows-sovellus (Universal Windows Application) yleiskäyttöisen Windows-alustan (Universal Windows Platform) päällä, mikä antaa meidän keskittyä enemmän rautainnovaatioon tekemättä alustalla pyöriviä pelejä toimimattomiksi."

Mitään varmaa tai yksityiskohtaisempaa tietoa mahdollisista rautapäivityksistä Spencer ei ole paljastanut. Microsoft aikoo tuoda yleiskäyttöiset Windows-sovellukset Xboxille lähitulevaisuudessa.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Erkki Mervaala
< Life is Strangen tek... Yön kevyt peliaihein... >

Keskustelut (7 viestiä)

Yazu

01.03.2016 klo 21.48

Saas nähdä miten aikovat tämän toteuttaa. Moduliset komponentit vois olla toimiva ratkaisu konsoleissa. Mitenkä pelin asetusten säätäminen tulis toimimaan jos yksi komponentti vaihdetaan. Ja se ratkaiseva: hinta.
lainaa
dsjfpifsdjp

01.03.2016 klo 22.32 3 tykkää tästä

Meinaa että jos .2 raudalle tuotetaan joku peli niin se sitten toimii peruskonsolillakin? Ovat puhuneet siitä että eivät halua jakaa pelaajakuntaa tai hämmentää heitä ja sitten suunnittelevat tällaista?

Edelleen, konsolilta odotan helppoutta ja nopeutta. Jos silmäkarkki nönnönnöö olis niin tärkeää niin pelaisin jo PC:llä
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

01.03.2016 klo 22.47 8 tykkää tästä

Microsoftin kannattaisi suosiolla heivata konsolit mäkeen ja siirtyä kokonaan PC-alustaan. En näe jossain modulaarisesti päivitettävässä konsolissa mitään järkeä. Kyseessä olisi tavallaan huono kompromissi.
lainaa
jippiiiiii

01.03.2016 klo 23.21 1 tykkää tästä

Päivittämällä aina ohjelmistoa monipuolisempaan xbox 360:sessä oltiin aina kehitys suuntaisessa ajatusmallissa ja se toimi itse asiassa todella hyvin. Alussa xbox 360:sen kankea konsolin käyytöliittymä ja suppea viihde/media tarjonta ja muut ominaisuudet kehittyivät matkan varella huimasti ja kokemus konsolista muuttui lopulta tyystin erillaiseksi. Ohjelmisto ja rauta kulkevat käsikädessä ja microsoft haluaa ottaa mukaansa myöskin konsolipelaajat tähän samaan filosofiaan. Kuvittele 100€ päivitys konsoliin joka nostaa esim pelien fps tason automaattisesti 30 -> 60 fps:ään. Taikkapa automaattisesti resoluution 900p --> 1080p. Pelit ohjelmoidaan joustamaan ja mukautumaan rautasoftaan. Kun ostat "lisä mötikän" kaikki tulevat pelit pyörivät 1080p/60fps tai sitten et osta ja pelit pyörivät kuin nykysinkin samaan kaavan, eli vaihtelevasti. Softa konsolissa itsessään osaisi mukautua rautaan joten et tarvitse itse taitoa grafiikoiden hienosäätämiseen. Pc kokoonpano "kompromissi" hintaluokassa vaatii taitoa ja kärsivällisyyttä hienosäätää pelaamiseesa pelien asetuksia. Joudut tarkailemaan fps lukemia ja tekemään komromisseja pellatavuuden ja grafiikoiden suhteen. Joskus tämä säätäminen pc peleissä on mukavaa, mutta hyvin harvoin ja enemmänkin usein liian ärsyttävää. Konsolit ovat sen verran suljettuja järjestelmiä, että tälläinein automaattinen scaalautuva softa voidaan hyvinkin ohjelmoida säätämään käyttäjän puolesta resoluutiota ja ruudunpäivitystä päivitetyn raudan hyödyntämiseksi. Ostaisin heti tuollaisen setin ja xbox onen jos tämä raudan päivitys tulee tapahtumaan. Toivotaan ja pidetään peukkuja ! Parempi kehittyä ja keksiä uusia innovaatioita pelaamiseen, kuin jäädä paikalleen ilman mitään hyvää syytä.
lainaa
zorroHELSINKI

02.03.2016 klo 00.52 2 tykkää tästä

elikkä voi päivittää noupeutta tehokkaanpaan ja samalla saada konvenpia deat matseja fps peleissä. kuullostaa kuumoittavalta. itsehän olen päivittänyt tehoa isonpaan mega bitti luokkaan esim gika bit etternet kaapelilla jonka ostin edullisesti eräästä kovan luokan konponetti liikkeestä jota ei ihan kuka tahansa kännykkä pelaaja tiedä joten kannattaa ehdottomasti päivittää 1080 fps näyttö tasolle hdmi laatuiseksi, tai vähintään 900 megaa
lainaa
HalfLife3Confirmed

02.03.2016 klo 13.50

"Xbox-pomo vihjailee konsolin innovatiivisista rautapäivityksistä".

Tarkoittaa sitä että XBOX Two on tulossa!
lainaa
JiiBee

03.03.2016 klo 08.14

Miten niin "innovaatinen"? Ilmeisesti Microsoftilla toivotaan ettei kukaan muista Sega32:sta ja muita kamaluuksia ja nyt yritetään keksiä pyörää uudelleen.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova