Tuorein sisältö

Onko pienennetyssä Xbox Onessa lisätehoja vai ei? Microsoft vastaa

15.06.2016 klo 13.00 | Luettu: 5362 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Microsoftin julkistettua pienemmän Xbox One S:n (tulossa syksyllä) sekä tehokkaamman Project Scorpion (tulossa ensi vuonna), on monta kysymystä jäänyt yhä ilmaan ja monia spekulaatioita pyörii internetin keskustelualueilla. Tässä muutamia vastauksia Microsoftilta.

Eurogamerin mukaan S-malli ei anna peleihin lisäpotkua, vaikka se hieman tehokkaampi onkin. CPU:ta ja GPU:ta pikkumallissakin on buustattu, mutta Microsoft kertoo, että sillä ei käytännössä ole mitään vaikutusta pelien pyörimiseen - tosin uusi HDR-tuki voi tehdä niistä hieman kauniimpia (sitä tukevat mm. Gears of War 4 ja Forza Horizon 3). "Emme suunnitelleet tätä, jotta sillä voisi pelata Xbox One -pelejä paremmin kuin alkuperäisellä X1-konsolilla", totesi Phil Spencer.

Täällä lisää Forza Horizon 3:n HDR-hyödystä.

Gameinformer taas toistaa, että samat pelit toimivat sekä nykyisellä, S-Boxilla, että Scorpiolla. Microsoftin mukaan ainoa ero pelien välillä on niiden resoluutio - Scorpio tukee 4K:ta. Ruudunpäivitysnopeus sen sijaan pysyisi samana joka laitteella, eikä Scorpiolle tehdä pelejä, jotka toimisivat vain sillä. Ehkä palaamme näihin lupauksiin parin vuoden kuluttua...

Eurogamerin Phil Spencer -haastattelussa lisää aiheesta.


V2.fi | Manu Pärssinen
< PlatinumGamesin Nier... Aijai, kun The Last ... >

Keskustelut (5 viestiä)

MJR2312

Rekisteröitynyt 03.09.2007

15.06.2016 klo 13.47 1 tykkää tästä

Pieni lisäys: Jossain todettiin, että dynaamista resoluutiota käyttävissä peleissä resoluutio tulee todennäköisesti olemaan keskimääräisesti hieman korkeampi. Tämä johtuu siitä, että peli määrittää resoluution renderöintiin kuluvan ajan mukaan, ja tehokkaammalla raudalla renderöintiin kuluu vähemmän aikaa. Koska S:ssä on hieman tehokkaampaa rautaa, se kykenee renderöimään pelejä hieman nopeammin, jolloin kuvat on itse asiassa varaa renderöidä hieman suuremmalla resoluutiolla. Kovin isoa eroa tästä ei toki taida tulla.
lainaa
tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

15.06.2016 klo 19.02 3 tykkää tästä

Vähän outo strategia taas, jos scorpion tehot laitetaan 4k -resoon, eikä esimerkiksi parempaan ruudunpäivitykseen. Veikkaan että vielä vuoden päästäkin 4k televisoiden osuus on aika pieni, kun taas parempi ruudunpäivitys hyödyttäisi kaikkia.
lainaa
PulsatingRooster

16.06.2016 klo 18.55

Jes nyt pääsee katselemaan diaesityksiä 4k-tarkkuudella.
lainaa
MJR2312

Rekisteröitynyt 03.09.2007

17.06.2016 klo 04.10 1 tykkää tästä

tagman kirjoitti:
Vähän outo strategia taas, jos scorpion tehot laitetaan 4k -resoon, eikä esimerkiksi parempaan ruudunpäivitykseen. Veikkaan että vielä vuoden päästäkin 4k televisoiden osuus on aika pieni, kun taas parempi ruudunpäivitys hyödyttäisi kaikkia.

4k-TV:iden hinnat ovat tulleet aika rajusti alaspäin, joten tehojen laittaminen resoluutioon on sijoitus tulevaisuuteen. Jo Scorpion julkaisun aikaan 4k-TV:t voivat olla yllättävän yleisiäkin. Ei se osuus tietty kovin suuri tule vielä silloin olemaan, mutta luultavasti silti suurempi kuin arvaatkaan.
lainaa
hfipbhip

17.06.2016 klo 11.58

Hyppäisivät suoraan 4K:n yli, alkaa olemaan jo antiikkista tekniikkaa
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova