Tuorein sisältö

Pian päivittyvä No Man's Sky saa viimein odotetun ominaisuuden

26.11.2016 klo 11.00 | Luettu: 4092 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


Kesällä melkoisten myrskyjen saattelemana julkaistu No Man's Sky on saamassa pitkän tauon jälkeen uuden päivityksen. 1.09-laajennuksesta kerrottiin pelin kotisivuilla.

Viikon sisään julkaistavasta paketista ei vielä kummoisia kerrottu, mutta luvassa on ainakin mahdollisuus oman tukikohdan rakentamiseen.

”Kutsumme päivitystä Foundationiksi, sillä olemme lisänneet perusteet tukikohdan rakentamiseen sekä puitteet tuleville ominaisuuksille. Se ei ole suurin päivityksemme, mutta luvassa on kuitenkin uuden alku.”

Samalla yhtiö kertoo tiedostavansa teoksen ympärillä vellovan keskustelun. Hello Games kertoo hiljaiselostaan huolimatta olleen kuulolla ja keskittyneensä suurimpien ongelmakohtien hiomiseen.

Edellisestä päivityksestä on vierähtänyt jo tovi, sillä lähinnä teknisiä murheita korjannut paketti saapui syyskuun lopussa. No Man's Sky julkaistiin itsessään elokuun alussa PlayStation 4:lle ja PC:lle.

V2.fi | Markus Mesiä
< Osa tutuista Mass Ef... Japanilaisten peliha... >

Keskustelut (3 viestiä)

NoManSky

26.11.2016 klo 15.43 9 tykkää tästä

No Man's Sky olisi voinut olla hyvinkin onnistunut projekti, jos se olisi tuotu julkisuuteen samalla tavalla kuin Minecraft: pikkuhiljaa päivittyvänä pelinä, joka alkumuodossaan olisi ollut vain pohja kaikelle sille matskulle, jota siihen lopulta lisättäisiin.

Nyt se oli karmea epäonnistuminen, joka lupasi liian paljon kerralla ja pilasi maineensa ja mahdollisuutensa täysin.

En yhtään ihmettelisi vaikka No Man's Sky olisi joskus vuosien päästä yksi maailman parhaista peleistä, kun se laajentuisi tarpeeksi ja alkaisi vastaamaan niitä odotuksia. Valitettavasti se taitaa jäädä tuolloin pienen porukan iloksi, sillä peliin liittyvät negatiiviset fiilikset eivät häviä ja tietynlainen huono mielikuva ei pyyhkiydy koskaan pelaajien mielestä.

Tämä juna meni jo, Hello Gamesilla oli käsissään timantti jota he eivät vain osanneet käsitellä oikein.
lainaa
Liimaletti

26.11.2016 klo 18.46 1 tykkää tästä

Sitä se Murray jossain haastattelussa höpisi, että olisi ollut kiva, jos No Man's Sky olisi voitu tuoda ihmisten tietoisuuteen samalla tavalla kuin Minecraft. Pikkuhiljaa, jota sitten samalla kehitetään. Sonyn tultua mukaan kuvoihin tämä ei vain ollut enää mahdollista. Ja muutenkin pelimedia on muuttunut niin paljon, että peleistä halutaan aina tietää heti kaikki. Kun taas Minecraft sai pikkuhiljaa hiipiä ihmisten tietoisuuteen, ja pelistä levisi tieto lähinnä puskaradion kautta.

Ehkäpä Early Access olisi ollut NMS:n kohdalla hyvä idea, varsinkin kun on pienestä studiosta kyse. Tosin, Early Access tilassa peli käytännössä tällä hetkellä onkin, jos HG nyt meinaa peliä vielä päivitellä ja lisätä ominaisuuksia. Itse toivon, että pelistä saadaan vielä hyvä joskus, vaikka oli melko härskiä HG:ltä jättää kertomatta, että iso osa luvaituista ominaisuuksista puuttuu. Luulen myös, että siitä kyllä sana vielä leviää, jos siitä yksi "maailman parhaista pelistä" vielä tulee. Mutta katsotaan nyt. Kyllä siihen vielä vuosi pari ainakin menee, jos heillä intoa riittää pelin parissa puuhata paskamyrskystä huolimatta.
lainaa
MJR2312

Rekisteröitynyt 03.09.2007

27.11.2016 klo 21.14

NoManSky kirjoitti:
No Man's Sky olisi voinut olla hyvinkin onnistunut projekti, jos se olisi tuotu julkisuuteen samalla tavalla kuin Minecraft: pikkuhiljaa päivittyvänä pelinä, joka alkumuodossaan olisi ollut vain pohja kaikelle sille matskulle, jota siihen lopulta lisättäisiin.

Tosin tässä on erona Minecraftiin silti näkemäni perusteella huomattavasti tylsempi pelattavuus. Minecraft oli mukavaa puuhastelua jo ensimmäisistä alpha-versioista asti, kun taas NMS:n kohdalla kantava voima taitaa edelleenkin olla lähinnä uutuudenviehätys. Muuten olen kyllä samaa mieltä kanssasi.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova