Tuorein sisältö

Urheilupomo murskasi suosikkipelien olympiaunelman: ''Siihen on vedettävä selkeä raja''

06.09.2017 klo 11.00 | Luettu: 4603 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


Olympialaisiin tähyävä e-sports-yhteisö on saanut merkittävältä taholta sekä hyviä että huonoja uutisia. Olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach näkee mukaantulon mahdolliseksi, mutta merkittävät hittijulkaisut ovat ehdottomasti kieltolistalla.

”Haluamme edistää laillisuutta, väkivallattomuutta ja rauhaa ihmisten keskuudessa. Tämä ei toimi pelien kanssa, joissa on kyse väkivallasta, räjähdyksistä ja tappamisesta. Siihen on vedettävä selkeä raja”, totesi Bach haastattelussa.

Kyseiset arvot eivät enteile järin valoisaa tulevaisuutta Counter-Striken, Call of Dutyn ja muiden räiskintäsarjojen huipuille. Sen sijaan urheilupelit voisivat Bachin mielestä olla luonteva valinta.

”Jos joku pelaa jalkapalloa tai muuta urheilulajia huipputasolla virtuaalisesti, olemme hyvin kiinnostuneita. Toivoisimme, että tällaiset pelaajat todella toisivat urheilusuorituksia mukanaan. Jos fanit päätyisivät lopulta urheilemaan oikeassa maailmassa, olisimme entistäkin onnellisempia.”

Aivan vielä ei e-sports kuitenkaan ole olympialaisissa. Vuoden 2024 kisoja isännöivä Ranska on ilmoittanut kiinnostuksensa pelaamisen tuomisesta Pariisiin, mutta Bach ei halua vielä kommentoida asiaa.

”Keskustelut ovat käynnissä. Se ottaa vielä aikaa, sillä koko ala muodostaa yhä itseään. Se on menestyvä ala, mutta se ei ole vielä onnistunut vakiinnuttamaan asemaansa organisaatiollisesti.”

”Täytyy olla joku, joka varmistaa etteivät pelaajat käytä dopingia, riko sääntöjä tai ole kunnioittamatta toisiaan.”

Koko haastattelun voit lukea täältä.

V2.fi | Markus Mesiä
< Resident Evil 7 saa ... Tekijät yllättivät: ... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (2 viestiä)

fjwlgjj

06.09.2017 klo 17.42 1 tykkää tästä

olis vaan helpompi kehittää pelaamisen olympialaiset. jos änkeävät tonne niin ei kuitenkaan kun pari peliä tule edustetuksi. jos tekevät oman niin voi olla turnaukset desert busille, codille ja barbie island adventurelle. myös jostain dead spacesta saisi helposti arvostelulajin tai joku ampumakisa tms. ei tarte kaiken olla live-vs tai speedrun
lainaa
Moab

07.09.2017 klo 03.26 2 tykkää tästä

Juu eiköhän kilpapelaamisskene pärjää ihan ilman tuollaisen vanhan pierun hyväksyntää. Ottakoon sinne jonkun urheilupelin ja sitten ihmetelköön kun ketään se ei kiinnosta ja ihmiset vaativat oikeasti suosittuja pelejä.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova