Tuorein sisältö

Olympiakomitea asetti ehtoja sille, että pelaamisesta tulisi olympialaji

30.10.2017 klo 12.59 | Luettu: 3759 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Kansainvälinen Olympiakomitea IOC on nyt virallisesti asettanut ehtoja e-urheilun ottamiselle mukaan olympialajiksi, kertoo Polygon. Yleisesti ottaen suhtautuminen vaikuttaa positiiviselta, mutta muutamia esteitä kuitenkin on vielä ylitettävänä ja ongelmia ratkottavana.

Ensinnäkin kilpapelaamiselle tarvitaan maailmanlaajuinen katto-organisaatio, joka valvoo lajia ja jonka kanssa IOC voi tehdä yhteistyötä. Toinen vaatimus on se, että "e-urheilun sisältö ei saa olla olympialiikkeen arvojen vastaista". Toisin sanoen väkivalta, räjähdykset ja tappaminen pitää jättää pois... ja mitähän niissä suosituimmissa kilpapeleissä tehdäänkään? Olympiakomitean tapaamisessa kuitenkin noteerattiin eSportsin kasvu eri maissa ja potentiaali nuorison mukaan saamiseksi olympialiikkeeseen.

Mikä olisi sitten hyvä peli olympialaisiin, ehdotuksia V2.fi:n lukijoilta?

V2.fi | Manu Pärssinen
< Pelimuseoon päätynee... V2.fi pelasi: Reside... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (8 viestiä)

J4n1

30.10.2017 klo 13.18 6 tykkää tästä

Rocket League
lainaa
Kurwa

30.10.2017 klo 13.20 2 tykkää tästä

Mikä olisi sitten hyvä peli olympialaisiin, ehdotuksia V2.fi:n lukijoilta?

Ei yksikään.
lainaa
kyy

30.10.2017 klo 13.48

Hearthstone :D

Vakavasti puhuen jotkut mätkintäpelit sopisivat väkivallasta huolimatta, kyllähän olympialaisissa on ollut kamppailulajeja ties kuinka kauan. Niin kauan kun ei pelata mitään missä on kovasti aseita tai verta. Sitten on tietenkin varsinaiset urheilupelit.
lainaa
iNdo

Rekisteröitynyt 30.01.2012

30.10.2017 klo 15.53 4 tykkää tästä

Ensimmäinen ehto voisi olla vaikka että pelaamisen tulisi olla urheilua, ja koko homma kaatuisi siihen.
lainaa
Pellehermanni_corp

30.10.2017 klo 16.28

Mielummin katson oikeita olympialaisia kuin jotain hikistä kasuaali nettipeliä just sayin.
lainaa
destev

30.10.2017 klo 18.46

Väkivalta on ollut osa olympialaisia aivan ensimmäisestä prototyyppiturnauksesta viimeisimpään Brasilian farssiin, joten en kykene ymmärtämään komitean nuivaa suhtautumista asiaan. Arvioinnin kohteena tulisi olla aivan muut meriitit eikä antaa pelin itsensä sisältämälle väkivalta-teemalle yhtään itseisarvoa. Sitäpaitsi jopa keihäänheitolla on väkivaltainen historia, jossa alunperin vain kilpailtiin, kuka tappaa pisimmän matkan päästä. Olympiakomitealla ei oikeasti ole mitään meriittejä kieltää väkivaltaisia pelejä turnauksestaan.
lainaa
Komitea

30.10.2017 klo 19.40 2 tykkää tästä

destev kirjoitti:
Olympiakomitealla ei oikeasti ole mitään meriittejä kieltää väkivaltaisia pelejä turnauksestaan.

Itseasiassa on ja taisivat juuri noin myös tehdä.
lainaa
nvoiwvhnwv

31.10.2017 klo 00.04 2 tykkää tästä

Joo Olympiakomiteahan oli järjestämässä niitä ensimmäisiä olympialaisia. Menee nyt juttu ihan "no mutta kun Raamatussa käsketään kivittämään ihmisiä" tason keskusteluksi

Jonkun mätkinnän (ei Mortal Kombatia) voi hyvin vielä kuvitellakin menevän läpi, mutta siitäkin on melkoinen hyppy CODien ja Bäfien rynkkyheadshot ja puukolla niskaan juhlaan.

Täytyy silti vieläkin toivoa ettei nuo hönöt tee mitään kompromissia ja ehdota että laitetaan olympialaisiin nämä kaksi tai kolme pehmoa peliä. Videopelivaihtoehtoja kun on olemassa liki yhtä paljon kuin maailmassa on urheilulajeja joten tekisivät nyt vaan 50-100 pelin omat jättikilpailut. Mutta tietysti tässä ollaan isojen rahojen ja ei-pelaavan yleisön markkinoita haalimassa. Paskat pelien omasta maailmasta.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova