Tuorein sisältö

Venäjän puolustusministeriö sössi pahanpäiväisesti - vedenpitävät todisteet USA:n ja ISIS:n yhteistyöstä olivatkin videopelistä

15.11.2017 klo 19.30 | Luettu: 3914 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


Itänaapurimme sotilastiedustelulle tapahtui alkuviikosta hienoinen kömmähdys. Venäjän puolustusministeriö julkaisi nimittäin Twitterissä kuvan, joka ”todistaa vedenpitävästi” Yhdysvaltojen armeijan ja ISIS-taistelijoiden välisen yhteistyön.

Toisin kuin Neuvostoliiton vanhoina hyvinä aikoina, tätänykyä ilkeämieliset ihmiset kuitenkin tekevät havainnointeja julkaistusta materiaalista. Kävikin hyvin nopeasti ilmi, että väitetyt marraskuun 9. päivän tapahtumat eivät olleetkaan kyseiseltä päivältä – tai todellisia tapahtumia ylipäätään. Julkaistut otokset ovat nimittäin mobiilipeli AC-130 Gunship Simulatorista.

Vierekkäin katsotut kuvat ovat jopa silminnähden vääriä, sillä kuvat ovat sisällön lisäksi aina osittain näkyvää ”Development footage. This is a work in progress. All content subject to change” -tekstiä myöten samoja.



Myös muut twiitissä olleet vedenpitävät todisteet osoittautuivat kiistanalaisiksi. Esimerkiksi videokuva on tarkkasilmäisten Twitter-käyttäjien mielestä Irakista vuodelta 2016.




Asiasta uutisoi Bellingcat.

V2.fi | Markus Mesiä
< Mätkintäteoksessa re... Yön kevyt peliaihein... >

Keskustelut (2 viestiä)

suomalainen-1958

15.11.2017 klo 22.28 4 tykkää tästä

Putin on ihan yhtä suuri pelle kuin Trump. Uskottavuus on tasan nolla. Mitenkähän aikoo Vladimir selittää tämän asian? "Ei ole todisteita"-tyyliin todennäköisesti.
lainaa
bvosihoifhw

17.11.2017 klo 19.14

Ovat liikaa uppoutuneet valemainonnan pauloihin kun ihan kaikki kelpaa eivätkä varmaan itsekään huomaa että hei onkohan tämä nyt totta. Jos löytävät kuvan jossa lehmä lentää niin kai senkin ajatellaan olevan nyt totta

Toisaalta P-Korea, Natsisaksa ja moni moni muu on sortunut ihan samaan. Jopa meillä on omat nurkat joissa uskotaan milloin mitäkin
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova