Tuorein sisältö

World of Warships seilaa myös mobiilissa - oiva käännös tietokoneelta

22.01.2018 klo 15.00 | Luettu: 1853 kertaa | Teksti: Jukka O. KauppinenTietokoneilla jo muutaman vuoden todella vahvasti seilannut F2P-sotapeli World of Warships on saapunut myös mobiiliympäristöön - ja onnistuneesti onkin. Siinä missä Wargaming.Netin World of Tanks -pelin Blitz-kevytversio oli kevyt hömppäpainos, Warships Blitz on sisällöltään ja asenteeltaan yllättävän lähellä PC-versiota.

World of Warshipsissä ja Blitz-mobiiliversiossa useiden eri maiden sotalaivat seilaavat toista maailmansotaa edeltävillä ja sen aikaisilla purtiloilla vähemmän ystävällisillä vesillä. Peli on ilmainen ladattava ja pelattava, mutta siihen voi halutessaan myös viskoa rahaa, jos haluaa nopeuttaa etenemistään tai ostaa erikoisempia premium-laivoja. Suoria pelillisiä etuja ei rahalla saa.

WoWS Blitz on toki esikuvaansa mobiilimpi. Kartat ovat pienempiä, matsit kestävät enintään kuusi minuuttia ja merellä seilataan 7 vs 7 -ihmispelaajan tiimeissä. Käyttöliittymää ja ruudulla näytettävää infoa on muokattu mobiililaitteille sopivammaksi, ja raskaammilla aluksilla tykittely kosketusnäyttöä hiplatessa vaatii oman totuttelunsa.

Ydin on kuitenkin entisensä: erilaiset alustyypit kohtaavat toisensa taistelussa, ja pelaajien taidot ratkaisevat miten yhteenotossa käy. Voitto vai tappio, pinnalla vai seulaksi ammuttuna upoksissa?Ehkä suurin kysymys on pelin toimiminen älyluureilla. Miten pienemmillä näytöillä erottaa merisodan tapahtumat, kun iPad Minin ruudullakin saa vähän tihrustaa?

Warships Blitz tuntuu alustavasti erittäin toimivalta ja onnistuneelta versioinnilta, joka loikkaa kertalaakista mobiilipelimaailman kärkipäähän. Warships on ollut aiemminkin varttuneemmille, pitkäjänteisille pelaajille sopiva ja koukuttava strategiapeli, ja Blitz tuntuu nappaavan hyvin kiinni tästä puolesta. Ja kun kokeileminen ei maksa mitään, niin kokeilkaa ihmeessä.Ehkä näemme merillä!

Peli on julkaistu sekä Android- että iOS-laitteille. Isompi emopeli löytyy ilmaisena PC:lle sekä sen omien kotisivujen että Steam-palvelun kautta.

Lue myös: Euroopan supervallat sotivat aavalla nettimerellä
Lisätietoja: https://wowsblitz.com/
Lisätietoja: https://worldofwarships.eu/


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Koripallon supertähd... Klassinen BattleTech... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova