Tuorein sisältö

Ubisoft aikoo kitkeä netti-idiootit Rainbow Sixistä: sopimattomasta kielenkäytöstä voi saada ikuisen pelikiellon

05.03.2018 klo 19.30 | Luettu: 6625 kertaa | Teksti: Markus Mesiä


Ubisoft on kaivamassa kovat aseet käyttöön nettikulttuuria riivaavan käyttäytymisongelman kanssa. Rainbow Six: Siegestä on mahdollista saada pian kenkää mikäli toimintamallit eivät ylitä edes alimpia kriteerejä.

Pelin yhteisöstä vastaava Craig “Its_Epi” Robinson kirjoittamassa Reddit-viestissä kerrotaan tulevista muutoksista. Kehitettävän systeemin on tarkoitus tunnistaa rasistiset, homofobiset sekä muut vihapuheet. Painokelvottomuudesta ja oppimiskyvyttömyydestä voidaan palkita sanktion mukaan pelikiellolla, joka kestää kaksi päivää, viikon, 15 päivää tai ikuisuuden.

Systeemi pohjautuu pelin sääntöihin, joissa lukee seuraavanlaisesti:

”Laiton, vaarallinen, uhkaava, väärinkäyttävä, hävytön, alatyylinen, herjaava, vihaava, rasistinen, seksistinen, eettisesti sopimaton ja häiritsevä kieli sekä sisältö ovat kiellettyjä.”

Mahdollinen pelikielto ei jää epäselväksi. Toksisesta käytöksestä palkitaan pelin chattiin ilmestyvällä julkisella huomiolla, jossa kerrotaan kuinka ”[Nimimerkki] on bännätty toksisen käytöksen vuoksi.”

Mikäli uusi ominaisuus tuntuu uhkaavalta ja pelottavalta, kannattaa pestä suu saippualla ja pohtia tarkasti omia tulevia sanavalintoja.

V2.fi | Markus Mesiä
< Eikö jumalista ole t... EA Play esittelee uu... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (7 viestiä)

Destev

05.03.2018 klo 19.54 12 tykkää tästä

Nuo rasistisen ja seksistisen voisi heittää helvettiin jokaisesta säännöstä. Lähtökohtaisesti molemmat ovat alatyylisiä ja sääntöjen vastaisia, mutta termejä voi venyttää väärissä käsissä niin pitkälle, että melkein mikään ei ole sallittua.

Noin epämääräisiä rajoja ei pitäisi asettaa ollenkaan. Esim herjaavasta lienee hyvin yksimielinen konsensus, mitä sana tarkoittaa ja mikä on herjaavaa, mutta rasismille olen nähnyt sellaisiakin määritelmiä, joiden mukaan jopa synnyinpaikan kysyminen on itseisarvoisen rasistista riippumatta kontekstista.

Öyh, olen puhunut. Sanokaa mua rasistix.
lainaa
maissi

05.03.2018 klo 20.49 10 tykkää tästä

Kaikille PC-version pelaajille siis bannia tiedossa
lainaa
ewgonvih

05.03.2018 klo 21.46 5 tykkää tästä

Onhan leffatkin täynnä "nekru" "sika" "huora" yms höpötystä jota nuo eliittisoltut heittävät ees taas. Kuuluu roolipelaamiseen

Jos jotain niin tuohon pitäisi saada jokin tasoitus. Se pahin pottasuu pääsee aina hengestään joten pelinkin pitäisi se jotenkin taata. Se saisi kaikki pelaajat tavoittelemaan sitä "vakaa johtajasankari" roolia joka selviää. Sitten jos menee hermot ja herjat alkavat lentämään niin samalla jostain tulee taikaluoti joka lävistää kaverin pään
lainaa
Make

06.03.2018 klo 08.40 8 tykkää tästä

"Toksinen käytös" Siinä on kyllä sellainen nykyajan meemi jonka kuullessani lähden hippulat vinkuen toiseen suuntaan.
lainaa
Sananvapaus

06.03.2018 klo 10.00 2 tykkää tästä

Onneks en pelaa tätä paskaa peliä, enkä muitakaan ubisoftin kökköjä.
lainaa
topkek

06.03.2018 klo 18.25

Kommenteissa paljon heated gaming momenteista kärsiviä SJWiden uhreja
lainaa
PerinteinenMies

10.03.2018 klo 01.11

Parempi olisi herkkänahkaisten kytkeä chatit pois päältä peleissä jos ei kestä että kilpapeleissä tunteet kuohuu. Ihmisellä kun nyt vaan sattuu olemaan muitakin tunteita kuin pelko ja häpeä. Pussification of men continues.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova