Tuorein sisältö

Uusia jättihittejä ei tullut, mutta Suomen peliala vahvistuu silti

19.04.2018 klo 16.01 | Luettu: 2480 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Neogames Finland ry ja Suomen pelinkehittäjät ry tiedottavat, että Suomen pelibisneksellä menee edelleen aivan hyvin. Suomen pelialan keskiluokka on vahvistunut selvästi, vaikka koko toimialan liikevaihto laskikin hieman 2,36 miljardiin euroon. Yli 50 henkeä työllistävien ja yli 10 miljoonan euron liikevaihtoa tekevien yritysten määrä kasvaa edelleen ja niissä myös työntekijämäärä on kasvussa.

Neljän peliyhtiön listautuminen pörssiin vuonna 2017 on jo itsessään todella merkittävä virstanpylväs. Rovio, Remedy, Next Games ja Nitro Games ovatkin selkeästi edelläkävijöitä myös liiketoiminnan kehittämisessä pelikulttuurin rakentamisen ohella. Muutenkin startup- ja yhteistyöhenki pelialalla jatkuu esimerkillisellä tavalla.

Uusien peliyritysten ja pelijulkaisujen määrä on säilynyt vuonna 2017 edellisvuoden tasolla. Uusia pelejä julkaistiin noin 150 kappaletta. Näistä merkittävin osa oli mobiilipelejä, mutta myös lisätyn ja virtuaalitodellisuuden toteutukset ovat lisääntyneet.

”Vaikka vuosi 2017 ei ollut näkyvää ilotulitusta, paljon oikeita asioita tapahtui. Suomen peliala vahvistui kokonaisuutena siitä huolimatta, että maailmalla kilpailu kiristyi, käyttäjähankinnan kustannukset nousivat ja työntekijäpula vaivasi edelleen. Suomi on yhä Euroopan kolmen suurimman pelinkehittäjämaan joukossa!”, toteaa Neogamesin johtaja KooPee Hiltunen.

The Finnish Game Awards -gaala järjestetään 24.4. ja sitä voi seurata suorana osoitteesta www.neogames.fi/fga18

V2.fi | Manu Pärssinen
< Neljännessä Serious ... Suomen pelimuseossa ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova