Tuorein sisältö

Suomen pelimuseossa pilkittiin urakalla - Pro Pilkki- ja Ice Lakes -pelien historia

20.04.2018 klo 09.00 | Luettu: 3052 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Suomen pelimuseossa järjestettiin helmikuussa oikein kunnon pelitapahtuma, jossa pilkittiin porukalla ja kovaa. Pilkkipelipäivään oli näet saatu paikan päälle molemmat suomalaiset raskaan sarjan pilkkipelitekijäpoppoot, joiden käsissä ovat syntyneet Pro Pilkki ja Ice Lakes.

Kaksi erilaista pilkkipeliporukkaa, kaksi erilaista pilkkipeliä. Vaikka peleissä onkin yhtäläisyyksiä roppakaupalla, on niiden tekotavassa ja filosofiassa myös isosti eroja. Molemmat ovat myös löytäneet oman yleisönsä. Esimerkiksi Pro Pilkillä riittää pelaajia niin tietokoneilla kuin mobiililla, ja pelissähän käydään kovia kansainvälisen mitan kisoja, jopa MM-otteluja. Ice Lakes on puolestaan löytänyt yllättävän ison fanikansan Aasiasta ja Kiinasta, ja pelin virtuaalitodellisuusversio tarjoaa aivan omanlaistaan letkeää kalastelunautintoa.

Ohessa Checkpoint TV:n videoita tapahtuman meiningeistä ja esitelmistä:

Pilkkipelipäivä - Hyvä meininki Suomen Pelimuseon kalapelitapahtumassa
Yleiskatsaus pilkkipelipäivän tapahtumiin ja toimintaan, vilauksessa niin Ice Lakesia kuin Pro Pilkkiä ja niiden pelaajia.



Pilkkipelipäivä - Pro Pilkki -toimintaa museossa
Pro Pilkki -pilkkipelin ympärillä riitti toimintaa pilkkipelipäivässä. Paikalla oli SM-tason pilkkiveteraaneja, jotka nautiskelivat nettipilkistä ja hyvästä seurasta. Myös museovieraat pääsivät ottamaan tuntumaa pilkkimiseen ja kisaamaan Ukrainasta saakka pelaavia todella kovan sarjan pilkittelijöiden kanssa.



Pilkkipelipäivä - Ice Lakes -pilkin historia ja tulevaisuus esitelmä
Lasse Liljedahl / Iceflake Studios kertoo Ice Lakes -pilkkipelin synnystä, suunnittelusta ja tekemisestä. Millaisia käänteitä pelin tarinaan mahtuu ja mitä paikallisväriä siihen on ujutettu? Tilaisuuden lopuksi Jukka O. Kauppinen haastattelee tekijöitä.



Pilkkipelipäivä - Pro Pilkki - pilkkiklassikko synnytti kokonaisen peligenren
Pro Pilkki -pilkkihitin tekijät Janne Olkkonen ja Mikko Happo kertovat pelin historiasta ja sen synnystä. Kuinka kokonainen peligenre syntyi lähes tyhjästä? Mistä idea pilkkipelin tekemiselle on tullut ja millaisissa olosuhteissa kehitystyö on aloitettu. Esitys sisältää paljon retroa ja vintagea ja kuvauksen siitä, miten monien eri tekijöiden loksahtaessa kohdilleen voi syntyä jotain kokonaan uutta. Tilaisuuden lopuksi Jukka O. Kauppinen haastattelee tekijöitä.



Lisää Reissussa-videoita
Suomen Pelimuseo -videoita
Lisätietoja: http://checkpoint-tv.fi/

V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Uusia jättihittejä e... Star Wars: Battlefro... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova