Tuorein sisältö

Liki 20-vuotias Age of Wonders -pelisarjamatkaa avaruuteen ja jättää fantasian

19.05.2018 klo 12.22 | Luettu: 2676 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen

Brittiläisen Triump Studiosin liki 20 vuotta sitten aloittama Age of Wonders -pelisarja tekee komean 90 asteen käännöksen teemoissaan, ja siirtyy nyt kohti avaruuksien loputtomia raunioplaneettoja. Paradox Interactiven PDXCON-tapahtumassa paljastettu peli on herkullisen Civilization-tyyppistä seikkailua ja valtakunnanrakentelua, joka tapahtuu muinaisen galaktisen valtakunnan raunioita tutkien.

Muinainen jättiläisvaltakunta jätti luhistuessaan jälkeensä loputtoman määrän planeettoja, jotka menettivät kosketuksen toisiinsa. Pelaajan sivilisaatio on kuitenkin ravistellut pahimmat pölykasat päältään ja suuntaa takaisin tähtiin. Siinä matkan varrella löydetään, vapautetaan ja sivistetään planeettoja takaisin kansanyhteisön pariin.

Pelin ydin näyttäisi olevan matka planeetalta toiselle, jokaisen planeetan tarjotessa omanlaisensa Civ-kokemuksen. Rakennetaan ja kasvatetaan siirtokuntaa, yhdistetään siihen naapurialueita ja ehkäpä perustetaan lisääkin siirtokuntia (eli kaupunkeja) vähän kauemmas. Siinä sivussa törmätään kaikenlaisiin asioihin, joiden kanssa voi olla kaveria tai vähemmän kamua. Diplomatiaakin löytyy, joten joitakin pienemmistä tekijöistä voi yrittää puhua liittymään pelaajan joukkoihin. Ja kun yksi planeetta on rauhoitettu, siirtyy pelaajan avaruuslaiva kohti seuraavaa tutkittavaa planeettaa. Mitähän sieltä mahtaisi löytyä?

Vuoropohjaisessa strategiapelissä piisaa monipuolisuutta ja kustomoitavaa. Oman rotunsa voi valita isosta litaniasta ja vielä muovata näköisekseen. Yksiköiden varusteita voi muokata niin, että aivan alunkin perusyksiköillä on käyttöä loppupelissäkin. Taistelujärjestelmä vaikutti mukavan nopealta, jos haluaa hoitaa taistelut käsipelillä. Yksiköillä ja komentajalla on käytössään herkullisen mittava määrä toimintoja ja mahdollisuuksia, ja käyttöliittymä näyttää oivallisesti esimerkiksi näkökentät, suojat ja tulitusmahdollisuudet.

Noin kolmen vuoden ajan työstetty Age of Wonders: Planetfall on myös teknisesti mukavan kehittynyt ja monipuolinen teos. Triumph on päivittänyt pelimoottorinsa 64-bittiseen aikakauteen ja planeetat luodaan proseduraalisesti niin, että uudelleenpelattavuusarvoakin pitäisi riittää. Audiovisuaaliset arvot ja pelattavuus tuntuivat olevan kohdallaan.

Avaruussotaseikkailuja on luvassa vuonna 2019 sekä PC:llä että konsoleilla. Lisätietoja voi metsästää pelin kotisivuilta.


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Aku, Woody ja Buzz m... Onko tässä seuraava ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti


137


www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova