Tuorein sisältö

Ropecon paneutuu pelien nykytilaan ja tulevaisuuteen

22.06.2018 klo 11.00 | Luettu: 1646 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Ropecon-tapahtumassa järjestetään 27.7. Intersection in Games -seminaari yhteistyössä Tampereen yliopiston Game Research Labin kanssa. Millä tavoin ruoka liittyy roolipeleihin? Kuinka pakohuonepelejä voi käyttää oppimisen välineinä? Miten pelit ja leikki toimivat yhteiskunnan rakennuspilareina? Kuinka pelaajat suhtautuvat digitaalisiin elementteihin lautapeleissä?

Tavoitteena on tehdä seminaarista vakituinen osa Ropeconia ja tarjota kävijöille mahdollisuus tutustua pelitutkimuksen ajankohtaisiin ilmiöihin ja keskusteluun pelitutkijoiden kanssa. Pyrkimyksenä on myös tehdä pelitutkimusta tutuksi akateemisen maailman ulkopuolella - usein pelitutkimuksessa käsiteltävät teemat ovat samoja, jotka herättävät keskustelua myös peliharrastajien keskuudessa.

Seminaarin tämän vuoden puheenjohtaja, professori J. Tuomas Harviainen on tutkinut roolipelejä yli 15 vuoden ajan. Hän myös toimittaa maailman vanhinta olemassa olevaa pelitutkimuksen kausijulkaisua, Simulation & Gamingia.

Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma Ropecon pidetään 27.–29.7.2018 Helsingin Messukeskuksessa.

Photo Sami Eraluoto / Ropecon

V2.fi | Manu Pärssinen
< Westworld luo unelmi... Bruce Dickinson tyki... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova