Tuorein sisältö

Return of the Tentacle maistuu makealta vanhan LucasArts-fanin suussa

18.08.2018 klo 14.00 | Luettu: 1861 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Olisipa lonkerotikkareita. Purppuroita. Sellaista olisi ihana nautiskella, kun asentaa koneelleen internetin uumenista löytyvän ilmaisen seikkailupelin. Se maistuu vielä ihanammalta, jos on joskus vahingossa tykännyt Lucasfilm Games/LucasArts-firman muinaisista seikkailupeleistä.

Return of the Tentacle on näet makia fanipeli, joka ammentaa legendaarisen Day of the Tentacle -komediaseikkailun syvimmästä päästä mutta rakentaa tutuista aineksista uuden, omanlaisensa pelin. Visuaalinen tyyli on ehtaa ysäriä, resoluutio ja grafiikan tarkkuus tätä päivää, käyttöliittymä soveliaan moderni ja ääninäyttelykin kohdallaan.

Kyllä siis kelpaa retroilla, vaikka tämä ei retroa olekaan - vain retrohtavaa.
Return on viiden saksalaisen indiekehittäjän vapaa-ajallaan luoma luvaton ja lisensoimaton jatko-osa LucasArts-klassikolle. Pelin esikuvaa Day of the Tentaclea pidetään laajalti yhtenä kaikkien aikojen parhaista seikkailupeleistä. Sen juuret puolestaan yltävät vuonna 1987 julkaistuun Maniac Mansioniin ja vuoden 1986 Labyrinthiin, eli historiallisesti mennään kovin syvissä vesissä.

Returnin voi ladata ilmaiseksi PC:lle, Macille ja Linuxille osoitteesta http://www.returnofthetentacle.de.
Lue myös: Videoarvostelu: 25-vuotias Day of the Tentacle on yhä legendaarisen hauska seikkailu


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< 1930-luvullakin oli ... Tuho on komeaa, kun ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova