Tuorein sisältö

V2.fi:n tettiläinen pelasi: Flipping Death (Nintendo Switch)

13.12.2018 klo 14.00 | Luettu: 2102 kertaa | Teksti: Vieras

Viikatemiehen sijaisena


Flipping Death on Zoinkin tekemä puzzle-tasoloikka-seikkailupeli, jossa Penny Doewood, eli pelin päähahmo kuolee heti alkumetreillä. Hänen tarinansa ei lopu siihen, vaan Penny saa vahingossa paikan Kuoleman sijaisena. Pelaajan työnä on auttaa kuolleita pääsemään eroon murheistaan ja se tehdään pääosin kontrolloimalla eläviä.


Jotta voisit ottaa elävien ruumiit haltuun, pelaajan pitää kerätä leijuvia sielupalloja. Niitä on kolmea eri lajia: peruslaji, jotka vain pyörivät ympyröissä ja niitä voi tavallaan kerätä loputtoman määrän. Pinkkejä taas voi saada tentaghoul-olioista, joita tarvitsee juosta karkuun ilman että ne osuvat sinuun. Onnistunut karkumatka johtaa hirviön räjähtämiseen. Sen lisäksi on myös pääkallon muotoisia sieluja, jotka toimivat vähän kuin Mario-pelien nuotit. Kun keräät yhden, niin jotta oikeasti saisit sen ja muut pääkallosielut, sinun pitää kerätä ne kaikki tietyn ajan sisällä.

Kontrolloitavilla hahmoilla on eri asteisia käyttötarkoituksia. Joitain tarvitset oikeasti ongelmien ratkomiseen, mutta jotkut saattavat kertoa vain jonkun pienen vitsin. Joiltain hahmoilta voi myös saada pieniä lisätehtäviä, joita tekemällä saat palkinnoksi kortteja. Ne kertovat lisää henkilöistä tai muista tapahtumamaailman asioista. Kortteja ei ole pakko kerätä, mutta ne antavat ainakin pienen syyn uudelleen pelaamiseen.


Flipping Deathissä ei ole juuri muita tasoloikkaosioita kuin pääkallojen kerääminen. Pelissä voi myös heittää viikatteensa ja sitten teleportata sen luokse. Joskus tulee vastaan myös vihollisia. Niitä ei voi tappaa, mutta ne eivät myöskään voi tappaa sinua. Jos ne osuvat sinuun, menetät vain vähän peruslajin sieluja. Pelaaja voi tietenkin hetkeksi pysäyttää viholliset heittämällä viikatteensa niitä päin.

Pelissä on aika kiva taidetyyli: vähän 2D, mutta myös pikkuisen 3D. Tyyliin liittyy se, että hahmojen keho loppuu alaleukaan ja niiden pää on erikseen. Tämän takia ainakin minä sain joidenkin hahmojen päät jumiin silloin tällöin, mutta onneksi se ei pelaamista paljon haitannut. Sen sijaan se haittasi, että peli kaatui pelaamisen aikana kolme kertaa - sen jos saisi korjattua, niin peli olisi pikkuisen parempi.


Kuoleman lomittamisen edetessä kerrotaan mukavaa tarinaa ja pari vitsiä siinä samalla. Vitsit olivat aika hupsuja ja saivat minut naurahtamaan, Jotkut muut saattaisivat nauttia niistä paljon enemmänkin. Tarinassa oli myös pari juonenkäännettä, joita en osannut odottaa.

Jos etsit tasoloikkapeliä, Flipping Death ei ole peli sinulle. Pikkuisen se bugitti, mutta ei se mitään.Joel Pärssinen

PS. Viimeksi Joel arvosteli V2.fissä pelin 10 vuotta sitten :


V2.fi | Vieras
< Vielä ehtii pukinkon... Ikuinen Areena jysäh... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova