Tuorein sisältö

Fortnite tanssii oikeussaliin, Forza ennakoi tuttuja tansseja poistamalla

15.01.2019 klo 18.30 | Luettu: 6001 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Fortniten 'tanssiemotet', eli hahmojen tanssiliikkeet ovat olleet otsikoissa maailman peliuutissivustoilla jo jonkin aikaa, sillä Epic Gamesin animoijat eivät olleet tansseja päästään keksineet, vaan niitä oli "lainailtu" sieltä sun täältä, musiikkivideoista tv-sarjoihin ja muihin tunnistettaviin muotitansseihin. Vähä vähältä tanssien alkuperäiset keksijät alkoivat osoittaa närkästystään siitä, että heiltä ei oltu kysytty lupaa - tai että he eivät ole saaneet mitään korvauksia. Lakijuttuja alkoi muhia, vaikka osa olisi alunperin ollut tyytyväinen pelkkään luvan kysymiseen.

Eurogamer kertoo, että nyt "Orange Justice" -tanssiemoten kehittäneen pojan, jota Orange Shirt Kidiksi kutsutaan, äiti on haastanut Epicin oikeuteen. Mutkikkaamman tapauksesta tekee se, että poika osallistui tanssillaan Fortnite-kilpailuun ja vaikka ei sitä voittanutkaan, yhteisön paine nosti tanssauksen lopulta peliin ilmaiseksi lisäsisällöksi. Selvää ei siis ole, millä perusteilla oranssimuksun mutsi korvausvaadettaan rakentaa. Kilpailun säännöissä oli maininta siitä, että Epicillä on vapaa käyttöoikeus osallistuviin tanssiliikkeisiin.

Kuhinalla on lieveilmiöitä: Playground Games on ilmoittanut, että seuraavassa Forza Horizon 4:n päivityksessä pelistä poistetaan "Carlton"- ja "Floss"-tanssiemotet. Ensimmäinen on kotoisin The Fresh Prince of Bel Air -tv-sarjasta ja toisen oikeuksia on ainakin periaatteellisesti ominut Backpack Kidiksi kutsuttu tanssija.

Oikeus sitten päättänee, voiko tanssiliikkeitä yleensäkään määritellä jonkun omiksi.V2.fi | Manu Pärssinen
< Nintendon Venäjä-pom... Pelaajat hylkäsivät ... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (4 viestiä)

tagman

Rekisteröitynyt 04.11.2007

15.01.2019 klo 22.36

Heti kun jostain tulee tarpeeksi suosittu, niin on haaskalinnut yrittämässä näykkästä palasta itselleen. On se nyt ihmellistä, jos jonkun yksinkertaisen 1-2 liikkeen "tanssin" oikeudet voi joku omistaa.
lainaa
gofjfjrjgjrje

15.01.2019 klo 22.36 1 tykkää tästä

epic muuttui ennatysajassa saatanaksi. blezinskin gearseja pidettiin vaan vahvoina peleina mut sitten pollittiin pubg sitten pollittiin tanssit ja sitten pollittiin pelikauppa. melkein tarttis googlettaa et kuka paatokset nykyaan tekee
lainaa
Sir_Rymylys

Rekisteröitynyt 11.04.2007

15.01.2019 klo 23.24

Pikaisen googlauksen perusteella Fortnite käyttää Mask Off tanssia. Sen keksimisessä oranssilla mukulalla ei ole osaa eikä arpaa. Emoten nimi on vain läppä pojan suuntaan.
lainaa
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

16.01.2019 klo 06.25 2 tykkää tästä

Eli oranssipoika olisi todennäköisesti tyytyväinen siihen että tavallaan pääsi peliin mukaan, mutta äiti yrittää rahastaa. Toivottavasti ei onnistu.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova