Tuorein sisältö

Blizzard haastaa Glorious Saga -pelin tekijät oikeuteen Warcraftin kopioinnista

28.08.2019 klo 23.00 | Luettu: 3874 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenPelinkehittäjät usein hakevat inspiraatiot muista peleistä ja pelimekaaniikat ovat usein aika samanlaisia genrejen sisällä. Blizzard Entertainment kuitenkin koki, että kiinalaisen Sina Gamesin ilmaiseksi pelattava Glorious Saga inspiraation sijaan kopioi vain suoraan Warcraft-pelejä ja haastoi pelinkehittäjän oikeuteen tästä 16. päivä elokuuta.

Blizzard hakee oikeudessa korvauksia liiketoiminnalleen aiheutuneesta haitasta sekä vaatii oikeutta pysäyttämään Blizzardin immateriaalioikeuksien loukkaukset. Spesifisti Blizzard vaatii korvauksena Sina Gamesilta 150 000 dollaria per teosrikkomus, asianajajien kulut sekä muut aiheelliset hyvitykset.

Glorious Saga on saatavilla Kiinan lisäksi myös muualla, esimerkiksi Yhdysvalloissa peli on ladattavissa Google Play Storesta Glorious World -nimellä.

Blizzard esittää oikeuskanteessa useita esimerkkejä hahmojen kopioinnista ja näiden lisäksi väittää, että pelin valtaosa pelin aseista, amuleteista ja muista esineistä on kopioitu suoraan Warcraft-peleistä. Lisäksi Blizzardin mukaan jopa ääniefektit ovat kopioita Warcraftin käyttämistä.Nähtäväksi jääkin onko oikeuden mielestä Blizzardin argumentit tarpeeksi vakuuttavia vai kokeeko se, että Glorious Saga on vain saanut hyvin vahvaa inspiraatiota Warcraft-peleistä.

Lähteet: Gamesindustry.biz, Polygon

V2.fi | Mikko Seppänen
< Kaksi legendaarista ... Telltale Games herää... >

Keskustelut (1 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

29.08.2019 klo 07.25 7 tykkää tästä

Jos kyseessä on mobiilipeli niin maailma ei menetä sen mukana mitään.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova