Tuorein sisältö

Kanadassa haastetaan Fortnite oikeuteen: pelin koukuttavuutta verrataan jopa tupakointiin

07.10.2019 klo 11.05 | Luettu: 9397 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Eurogamer kertoo, että kanadalainen lakifirma on viemässä Epic Gamesia lakitupaan. Syytöksenä on se, että Fortnitea tehdessään Epic "tiesi luovansa erittäin, erittäin addiktoivan pelin".

"Epic Games, luodessaan Fortnitea vuosien ajan, palkkasi psykologeja - he todella tutkivat ihmisaivojen syvyyksiä tehdäkseen pelistä niin koukuttavan kuin mahdollista", kertoi Calex Legalin asianajaja. "He julkaisivat markkinoille tietoisesti hyvin addiktiivisen, nuorisolle suunnatun pelin".

Lakifirma vertaa tapausta vuoden 2015 oikeusjuttuun, jossa tupakkayhtiöitä syytettiin siitä, etteivät ne varoittaneet asiakkaita tarpeeksi selvästi tupakoinnin vaaroista. Epic Gamesiakin vaaditaan nyt tilille siitä, ettei Fortniten koukutuksesta varoitettu pelaajia.

Taustalla on 10- ja 15-vuotiaiden lasten vanhemmat, joiden mukaan Fortnite pilasi heidän lastensa elämän. Mukaan soppaan on otettu myös WHO:n päätös antaa "gaming disorderille" tautiluokitus.

V2.fi | Manu Pärssinen
< Fortnite-Ninjan mana... Rockstarin Bullyn ja... >

Keskustelut (4 viestiä)

Ohikulkija

07.10.2019 klo 12.08 28 tykkää tästä

Tämähän alkaa mennä ihan ameriikkojen menoksi;
Soijavanhemmat eivät uskalla ottaa lapsiltaan pelejä pois oikeusjutun pelossa joten oma vastuu pitää siirtää muualle ja säätää laki joka kieltää pelaamasta.
lainaa
niinpäniin

07.10.2019 klo 16.32 12 tykkää tästä

Minkähänlaisia varoituskuvia tulee sitten pelikoteloihin pelaamisen vaaroista kun tämä menee läpi...
lainaa
Pissamake

07.10.2019 klo 17.17 16 tykkää tästä

Jos toi fortnite on yhtä addiktoivaa ku rööki niin sitten röökistä eroon pääseminen on tuon mukaan helppoa. Everybody gangsta till fortnite is dead
lainaa
Riku

09.10.2019 klo 08.31

Vähän tässä alkaa huvittamaan. En tosiaankaan ymmärrä että jos vanhemmat ovat sitä mieltä että lapsensa on jäänyt ruutuun kiinni, niin olisiko pikkuhiljaa otettava konsolit pois lapsiltaan. Muttakun tätähän vanhemmat eivät halua tehdä ettei, lapsensa vain suutu.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova