Tuorein sisältö

Pelinkehittäjä Media Molecule haluaisi julkaista Dreams-alustalla tehtyjä pelejä myös muille laitteille

27.10.2019 klo 14.00 | Luettu: 1428 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen


Dreams on Sonyn omistaman pelinkehittäjä Media Moleculen luoma Playstation 4 -yksinoikeuspeli ja pelien luomiseen sopiva alusta. Siksi onkin mielenkiintoista, että Media Moleculen toinen perustajäsen Kareem Ettouney on GamesIndustry.biz-sivustolle antamassaan haastattelussa kertonut pelinkehittäjän haluavan antaa pelaajille mahdollisuuden julkaista Dreamsillä tekemiään pelejä ja taidetta Sonyn laitteiston ulkopuolella.

Pelistudion pitkän tähtäimen suunnitelmana on mahdollistaa pelien vieminen Dreams-alustan ulkopuolelle, jolloin pelit eivät enää vaatisi edes Dreamsiä toimiakseen. Ettouney kertoo haastattelussa Media Moleculen tavoitteena olevan, että alusta kestäisi jopa 20 vuotta ja studio voisi jatkaa sen kehittämistä sekä laajentamista. Yksi laajennusmahdollisuus olisi Dreams-alustan tuominen ammattilaisversiona PC:lle tai Macille, mutta se tarvitsisi ensin mahdollisimman laajan muun käyttäjäkunnan tavoittamista.

On tosin vielä aika epävarmaa lämpeneekö Sony Media Moleculen avoimmuushaluille, sillä yhtiöllä kesti pitkään antaa kehittäjille mahdollisuus käyttää Playstation 4 -konsolilla alustojen välistä moninpelitukea. Nähtäväksi siis jää, pääsevätkö muiden alustojen käyttäjät kokemaan Playstation-pelaajien Dreamsillä tekemiä mielikuvituksellisia ja outoja tekeleitä.

Dreams on toistaiseksi julkaistu early access -ennakkoversiona Playstation 4 -konsolille.

Lähde: GamesIndustry.biz

V2.fi | Mikko Seppänen
< Google sanoo aikovan... Ubisoftin osakkeet l... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova