Tuorein sisältö

Uutta Call of Duty: Modern Warfare -peliä syytetään historian uudelleenkirjoittamisesta

29.10.2019 klo 22.10 | Luettu: 5206 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenCall of Duty -pelisarjalle huomion kohteeksi joutuminen ei ole mikään uusi ilmiö. Merkittävin aikaisempi kohu pelisarjasta nousi vuonna 2009 ilmestyneen Call of Duty: Modern Warfare 2 -pelin "No Russian" -tehtävästä, jossa pelaaja asettui peitetehtävissä olevan CIA-agentin rooliin tämän ottaessa osaa siviilien joukkomurhaan lentokentällä.

Tällä kertaa uusin Call of Duty: Modern Warfare on saanut useilta pelaajilta syytöksiä historian uudelleenkirjoittamisesta tai vähintäänkin kyseenalaisesta lainaamisesta. Vähemmän yllättäen pelin pahiksina toimivat jälleen venäläiset ja pelin "Highway of Death" -nimisessä kentässä pelaajan hahmolle kerrotaankin moottoritietä paenneiden joukkojen tulleen täysin tuhotuiksi venäläisten toimesta.
Useiden pelaajien mielestä pelin esittämät tapahtumat ovat kyseenalaisia siksi, että vastaava kuoleman moottoritie on oikeasti olemassa mutta siitä ei suinkaan ole vastuussa venäläiset vaan kyseessä on amerikkalaisten ja näiden liittolaisten ensimmäisen Persianlahden loppupuolella aiheuttama tuho.

Kyseinen tapahtuma jakaa yhä myös historioitsijoiden mielipiteet, osa pitää tapahtumaa välttämättömänä sodan loppumisen varmistamiseksi. Toisten mukaan taas mahdollinen siviilien läsnäolo sekä joukkojen selkeä peräytyminen tekevät tapahtuneesta sotarikoksen.

Vaikka peli onkin tuonut oikean kuoleman moottoritien tapahtumat ja niiden moraalisuuden jälleen keskustelunaiheeksi, niin osa pelaajista pitää kuitenkin pelin tapahtumia tarpeeksi erillisinä oikeasta historiasta, sillä pelin tapahtumat esitetään tapahtuneiksi fiktiivisessä maassa.

Joka tapauksessa on hyvinkin todennäköistä, että nämä pelin sisältöön liittyvät seikat ovat syyllisiä siihen, että peliä ei myydä digitaalisesti Venäjällä.

V2.fi | Mikko Seppänen
< Maistuisiko karaokei... EA tiedottaa, ettei ... >

Keskustelut (5 viestiä)

Joni

29.10.2019 klo 22.15 2 tykkää tästä

On ne jenkit hölmöjä.
lainaa
adasdadsadsasasdffaf

30.10.2019 klo 00.03 3 tykkää tästä

Joni kirjoitti:
On ne jenkit hölmöjä.

siis venäläiset, jotka itkee videopelin tarinasta xD putin ostanut botteja vähän laskemaan arvosanaa
lainaa
LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

30.10.2019 klo 06.48 1 tykkää tästä

Pelithän ovatkin se oikea paikka opiskella historiaa.
lainaa
Eero-Teero

30.10.2019 klo 12.03 1 tykkää tästä

Eikä varmaan kukaan vähänkään harmistuisi, jos seuraavassa Call of Dutyssa tai vastaavassa pelissä Mainilan laukaukset olisivatkin suomalaisten tekosia tms.?
lainaa
200Pionk

30.10.2019 klo 13.04 1 tykkää tästä

Eero-Teero kirjoitti:
Eikä varmaan kukaan vähänkään harmistuisi, jos seuraavassa Call of Dutyssa tai vastaavassa pelissä Mainilan laukaukset olisivatkin suomalaisten tekosia tms.?


Eipä oikeastaan imo, koska kyseessä on _peli_. Venäjän hallinnollahan on tosielämässä kokemusta historian muuttamisesta mieleisekseen.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova