Tuorein sisältö

Jälleen yksi korttipeli luopuu leikistä, tällä kertaa Fable Fortune on ilmoittanut sulkevansa palvelimet maaliskuussa

09.02.2020 klo 14.00 | Luettu: 1808 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenMicrosoftin julkaisema ja edesmenneen Lionhead Studios -pelinkehittäjän luoma Fable-pelisarja ei ole nähnyt varsinaista uutta osaa pian kymmeneen vuoteen, mutta pelisarjan nimeä ovat pitäneet elossa ensimmäisen osan uudelleenjulkaisu sekä entisistä Lionhead-työntekijöistä koostuneen Flaming Fowls Studiosin tekemä digitaalinen keräilykorttipeli Fable Fortune.

Ikävä kyllä Fable Fortune -korttipelin onni on parin vuoden jälkeen loppunut ja pelinkehittäjä Flaming Fowls on ilmoittanut sulkevansa pelin palvelimet 4. päivä maaliskuuta. Ajoitus on sinänsä faneille harmillinen, sillä Microsoft on vihjaillut uuden Fablen olevan mahdollisesti tulossa vielä mahdollisesti jopa tämän vuoden puolella.

Ehkäpä pelin lopettaminen ei kuitenkaan ole täysi yllätys sillä myös sen syntyprosessi ei ollut täysin kivuton. Alun perin kehittäjät etsivät pelille rahoitusta Kickstarterin välityksellä ja Microsoftin siunauksella käyttää Fable-nimeä. Kickstarter-kampanja käynnistyi kuitenkin odotettua hiljaisemmin, joten pelistudio perui sen ja päätyi ulkopuolisen rahoituksen turvin tuomaan pelin early access -muodossa vuoden 2017 heinäkuussa Steam-kauppapaikkaan ja Xbox One -konsolille. Lopulta peli julkaistiin virallisesti free-to-play -pelinä vuoden 2018 helmikuussa.

Vaikuttaa siltä, että digitaalisten korttipelien saralla pelaajia riittää mahdollisesti pitämään elossa vain muutamaa suosituinta peliä. Muutaman viimeisen kuukauden aikana muun muassa Bethesda on ilmoittanut lopettavansa The Elder Scrolls: Legends -pelin kehittämisen, samoin myös CD Projekt Red on lopettanut Gwent-korttipelin konsoliversioiden tuen ja Duelyst-pelin palvelimet suljetaan kokonaan helmikuun aikana.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Retrohenkinen Haunte... Destiny 2 juhlistaa ... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova