Tuorein sisältö

Nvidian GeForce Now -pelipalvelu koki pienen kolauksen, kun Activision Blizzard veti pelinsä pois palvelusta

12.02.2020 klo 20.00 | Luettu: 3117 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Parhaiten näytönohjainten valmistajana tunnettu Nvidia julkaisi viime viikolla GeForce Now -pelipalvelun, jossa ilmaiseksi tai kuukausimaksua vastaan pääsee pelaamaan jo omistamiaan pelejään pilvipalvelun kautta. Teoksia pystyy tahkoamaan kaikilla laitteilla, joihin lukeutuvat muun muassa puhelimet. Palvelu eroaa hieman kilpailijastaan Google Stadiasta, sillä Stadiassa pelit on ostettava erikseen, kun taas GeForce Now:ssa riittää jo pelaajan omistamat pelit.

Julkaisun yhteydessä esimerkiksi PC Gamerissa kirjoitettiin, että GeForce Now on sellainen palvelu, mitä Google Stadian olisi pitänyt olla. Viime aikoina Google Stadiasta käyty keskustelu on käynyt kuumana, sillä osa käyttäjistä odottaa Stadiaan julkaisemattomia, mutta luvattuja lisäominaisuuksia.

Nyt keskustelu on lienee saamassa uuden suunnan, sillä The Vergen mukaan Activision Blizzard on pyytänyt Nvidiaa poistamaan yhtiön pelit GeForce Now -palvelusta. Syynä on, että palvelussa voi pelata vain niiden yhtiöiden pelejä, jotka ovat suostuneet yhteistyöhön. The Vergen uutinen kuitenkin muistuttaa, että tilanne on hieman outo, sillä Nvidia on aiemmin ilmoittanut, että mukana olevien pelien tekijöiltä on kysytty asiaan lupa. Nvidia kuitenkin tiedottaa, että he toivovat pääsevänsä Activision Blizzardin kanssa yhteisymmärrykseen asian suhteen, jotta pelit voitaisiin palauttaa pelattavaksi palvelun kautta.

The Verge myös muistuttaa, että palvelusta ei löydy myöskään esimerkiksi Capcomin, EA:n, Remedyn tai Rockstarin pelejä. Activision Blizzard ei siis ole ainoa, joka on kieltänyt teoksiensa käytön GeForce Now:n kautta.

GeForce Now tarjoaa ilmaisen sekä kuukausimaksullisen jäsenyyden. Ilmaisversiossa peli-istuntoja voi harjoittaa tunnin sessioissa, kun taas 5,49 euroa kuussa maksavalla jäsenyydellä peli-istuntoja voi pidentää huomattavasti. Alle 6 euron jäsenyydellä pääsee myös käsiksi Nvidian RTX-ominaisuuteen. Lisäksi maksavat asiakkaat saavat etuiluoikeuden jonotusjärjestelmässä. Lisätietoja palvelusta voit lukea täältä.


V2.fi | Miia Lyyra
< Need for Speed peruu... Huhu: Call of Duty: ... >
Keskustele aiheesta

Keskustelut (2 viestiä)

Kysyjä

12.02.2020 klo 23.52 1 tykkää tästä

Miksei V2:n kommentit meinaa nykyään toimia? Lähes joka kerta saan viestiä lähettäessäni ilmoituksen "Et vaikuta ihmiseltä". Se on vähän loukkaavaa, mutta myös ärsyttävää kun lähetä nappi toimii ehkä yhdellä yrityksellä viidestä.
lainaa
Mikko

Moderaattori

Rekisteröitynyt 30.03.2007

13.02.2020 klo 08.04 1 tykkää tästä

Google ReCaptcha blokkaa mainosbottien ym. kommentteja ja se on pakko pitää aika tiukalla, koska muuten tulee roskaa läpi. Jos tykkäät kommentoida paljon, rekisteröi tunnus - se ei kysy kuin sähköpostiosoitteen pakollisena tietona. Rekisteröityneille ReCaptcha on pois päältä.
lainaa

www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova