Tuorein sisältö

Apple vetää Valven ja Steam-kauppapaikan mukaan Fortnite-oikeusjuttuun

19.02.2021 klo 23.00 | Luettu: 2292 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenEpic Gamesin ja Applen välinen oikeustaisto Fortniten kohtalosta iOS- ja Mac-alustoilla on viettänyt hieman hiljaiseloa parin viimeisen kuukauden ajan mutta viimeisimpänä jännittävänä käänteenä Apple on jättänyt oikeudelle kirjelmän, jossa vaatii oikeutta määräämän pelifirma Valvea jakamaan yksityiskohtaiset tiedot Steam-kauppapaikassa myynnistä olevista peleistä.

PC Gamer -sivuston huomaama kirjelmä on jatkoa marraskuussa oikeudelle jätettyyn haasteeseen, jossa Apple pyysi kolmatta juttuun suoraan liittymätöntä osapuolta eli Valvea, luovuttamaan itselleen listan jokaisesta Steamissa julkaistusta pelistä, ajasta jolloin peli on ollut saatavilla sekä mihin hintaan pelit ovat olleet myynnissä.

Apple ja Valve olivat tämän haasteen jälkeen käyneet keskusteluja sekä Valve oli luovuttanut joitain tietoja omppufirmalle mutta Apple ei ollut tähän tyytyväinen ja vaatii nyt uudessa kirjelmässä oikeutta pakottamaan Valvea luovuttamaan vaatimansa tiedot aivan kuten oikeus oli tehnyt jo aiemmin Samsungin mobiilikauppapaikan kanssa.

Valve taas omassa osuudessa kirjelmää esittää, että tietojen kerääminen vaatisi huomattavaa työmäärää, sillä yksityisesti omistetulla Valvella ei ole lain mukaan tarvetta säilyttää näitä tietoja helposti saatavilla olevassa muodossa. Lisäksi Valven näkökannan mukaan Fortniten mobiliiversion ympärillä pääasiassa pyörivällä oikeuskanteella ei ole mitään tekemistä PC-pelejä myyvän ja kehittävän firman kuten Valven kanssa.

Applen tarkoitus Valven myyntidatan saamisessa on sen pyrkimys osoittaa, että Fortnite pystyy aivan hyvin pärjäämään myös ilman Applen iOS-alustaa eikä silloin voida sanoa, että Apple nauttisi monopolimaisesta asemasta mobiilimarkkinoilla.

Nähtäväksi jää, miten oikeus tulee reagoimaan Applen viimeisimpään kirjelmään mutta selvää on, että alustavasti tämän vuoden toukokuulle sijoitettu Epic Gamesin ja Applen välinen oikeustaistelu ei tule olemaan erityisen yksinkertainen.

Lähteet: PC Gamer, Kotaku

V2.fi | Mikko Seppänen
< PC-pelaajat voivat n... Blizzard julkisti Di... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova