Tuorein sisältö

Applen ja Epicin sota kiihtyy - omenaväen seuraavalla siirrolla saattaa olla suuret vaikutukset

18.08.2020 klo 11.00 | Luettu: 3233 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Viime viikon lopulla Epic Games lisäsi Fortniteen erillisen (halvemman) tavan pelin sisäisten ostosten tekemiseen iOS-laitteilla. Se oli Applen kauppapaikan sääntöjä vastaan, joten omenaosastolla tehtiin peliliike ja Fortnite poistettiin App Storen valikoimista. Epic perusteli sääntörikkomustaan monopolia vastaan taistelemisella, haastoi Applen oikeuteen ja nyt kahina on kiihtynyt entisestään.

Mm. Rock Paper Shotgun kertoo Epicin twiitanneen, että Apple aikoo 28. päivä tätä kuuta poistaa App Storesta heidän kehittäjätilinsä ja täten estää Epiciltä iOS- ja Mac-kehitystyökaluihin pääsemisen. Pelijulkaisija on ottanut yhteyttä oikeuslaitokseen estääkseen tämän "kostotoimenpiteen", kuten sitä Epicillä kutsutaan.

Mitä Applen blokkauksesta sitten seuraisi? Epic ei pystyisi enää päivittämään Unreal Engine -pelimoottorin iOS- ja Mac-toimintoja, joten sillä pelejä Apple-laitteille kehittävät alkaisivat pian etsiä uusia vaihtoehtoja. Se taas vaikuttaisi lukemattomiin peleihin, pelien kehitykseen ja pelistudioihin. Epic uskoo vakaasti voittavansa alkuperäisen oikeusjutun ja väittää, että kehitystilien estäminen on vain Applen tapa aiheuttaa firmalle lisäongelmia tapauksen edetessä.

Odotellaan, mitä tällä shakkilaudalla seuraavaksi tapahtuu...

V2.fi | Manu Pärssinen
< Ghost of Tsushima sa... Pöllöjä ja lepakoita... >

Keskustelut (4 viestiä)

ahneus

18.08.2020 klo 12.11 2 tykkää tästä

applen ahneus kukoistaa.ei mikään enään riitä.
lainaa
ajatuksia

18.08.2020 klo 13.34

ahneus kirjoitti:
applen ahneus kukoistaa.ei mikään enään riitä.

Vai Epicin? Kaupapaikalla on tietyt säännöt joita kuuluu noudattaa ja sääntöjen rikkomisesta tulee seurauksia. Samasta syystä Fortnight on myös poistunut Google Play kaupasta.
Ymmärrän kyllä, että harmittaa maksaa 30% tuloista kauppiaalle, mutta kyllähän ruokakaupoissakin itse kauppa ottaa voittoa samalla tapaa kuin Apple ja Google tässä kohtaan tekevät, tälläinen maksu on mielestäni ihan ymmärrettävä, koska ei kauppapaikankaan pitäminen ole ilmaista.
Tietenkin ymmärrän, että tälläinen toiminta harmittaa, mutta itsepähän on hyväksynyt sopimusehdot jotka täytyy hyväksyä Appstoreen liittyessä.
Epic tienaa fortnaitilla about 9 miljardia vuodessa ja siitä menee kauppa paikan maksuihin yhteensä noin 300 miljoonaa, onhan se nyt perseestä.
lainaa
miljonääri

18.08.2020 klo 15.58 2 tykkää tästä

ahneus on kuningas on iskenyt applelle.
lainaa
poaokhhj

18.08.2020 klo 19.36

Kaikki varsinkin multikansalliset yhtiöt joiden ensisijainen tarkoitus on tehdä rahaa ovat aika ahnetta porukkaa ja jokainen on valmis ohittamaan ehdon jos toisenkin kun siihen on mahdollisuus. ABle vetää kyl top 5:ssa ahneudessa; kelatkaa nyt niiden tuotteiden hintoja, ihan övereitä. Joku näyttökin missä on laadukas kaapeli niin maksaa rapiat 5000e ja päälle ja nää tuotteet tehdään hikipajoilla kiinassa. Mä ostin repsol -edition moottoripyörän samalla hinnalla tsiisus.

Aika naiivia ajatella, että ihminen on hyvä olento ja noudattaa aina sääntöjä kun semmoisia sovitaan. Valitettavasti tämä pätee yksittäisiin ihmisiinkin.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova