Tuorein sisältö

Fortnite-sota jatkuu - Applen mukaan Epic halusi ''erikoisdiilin'' ja Epic järjestää #freefortnite-turnauksen

23.08.2020 klo 15.05 | Luettu: 4184 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenApplen ja Epic Gamesin kiista Fortnite-pelin ja iOS-kaupan ympärillä kiihtyy entisestään. Tällä kertaa Apple julkaisi oman vastineensa Epicin firmaa vastaan nostettuun oikeusjuttuun ja siinä syyttää pelifirmaa sekä tämän johtajaa Tim Sweeneytä oman "erikoisdiilin" havittelusta.

Applen liitti vastineeseensa mukaan pätkiä Tim Sweeneyn lähettämistä sähköposteista, jossa pelipomo pyytää Applea tarjoamaan Epicille mahdollisuuden oman sovelluskaupan perustamiseen sekä normaalia 30% alemman osuuden iOS-alustalle suoritetuista mikromaksuista.

Epicin pomo ei Applen vastineesta ilahtunut ja syyttikin lausuntoa harhaanjohtavuudesta. Tämän todistaakseen Tim Sweeney julkaisi itse Twitterissä Applelle lähettämänsä sähköpostit, joiden perusteella Sweeney kyllä toivoo Applea tarjoamaan Epicin pyytämät vaihtoehdot myös muille iOS-kehittäjille. Huomioimisen arvoista on tietenkin myös se, että Apple on sopinut vastaavan tyylisiä sopimuksia esimerkiksi kauppajätti Amazonin kanssa, joka ei joudu maksamaan omenafirmalle täyttä 30 %:n osuutta.Vastineessaan Apple tosin myös toteaa Fortniten olevan tervetullut takaisin App Storeen, jos peli noudattaa jatkossa firman asettamia sääntöjä eikä yritä kiertää Applen omia maksujärjestelmiä.

Samaan aikaan kun Apple taistelee Epicin kansas oikeudessa, pelifirma taas yrittää kääntää pelaajien mielipiteen puolelleen. Uusin keino tässä on Epicin tänään järjestämä #FreeFortnite-turnaus, jossa palkintona on esimerkiksi Applea parodioivalla logolla varustettuja hattuja sekä peliläppäreitä ja konsoleita. Lisäksi pelaajat voivat tietenkin voittaa Epic Gamesin 1984-parodiassa esiintyneen Tart Tycoon -asun käytettäväksi peliin.

Nähtäväksi jää onko Epicin ahkerasta PR-kampanjoinnista lopulta mitään apua, sillä Bloomberg-sivuston mukaan jutusta vastuussa oleva tuomari oli vuonna 2013 antanut samankaltaisessa tapauksessa Applea puoltavan päätöksen. Tällöin tuomarin mukaan asianomaiset eivät onnistuneet näyttämään, että Applen toiminta olisi aiheuttanut näille merkittävää haittaa ja 30% sovelluksista Applelle maksettava osuus siirtyi kokonaisuudessaan kuluttajien maksettavaksi kehittäjien toimesta, eikä sitä varsinaisesti makseta suoraan Applelle.

Bloombergin mukaan - vaikka on epätyypillistä, että samankaltaiset tapaukset päätyvät samoille tuomareille -, lakiasiantuntijoiden mielipide on, että tapaukset ovat erilaiset ja Epicin oikeusjutun argumentit ovat vakuuttavampia kuin vuoden 2013 tapauksessa.

Lähteet: Polygon,GamesIndustry.biz, Bloomberg

V2.fi | Mikko Seppänen
< Tältä näyttävät DC:n... Kiinnostaako peliaih... >

Keskustelut (4 viestiä)

negange

24.08.2020 klo 10.29 2 tykkää tästä

applen ahneus kukoistaa.mikään ei riitä.
lainaa
Joni

24.08.2020 klo 13.53 2 tykkää tästä

negange kirjoitti:
applen ahneus kukoistaa.mikään ei riitä.


Sun piti kirjoittaa tohon Epic. Kantsisko jonkun moden muuttaa?
lainaa
floppi

24.08.2020 klo 15.18 2 tykkää tästä

applen haluaa nyhtää kaikki rahtat.ompa kiskuri firma.
lainaa
Pasi

25.08.2020 klo 17.20

Microsoft löi lusikan soppaan
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova