Tuorein sisältö

Haloon piilotettu rakkaustarina selvisi 19 vuoden jälkeen

26.09.2020 klo 10.26 | Luettu: 2043 kertaa | Teksti: Manu Pärssinen


Rocket Sloth Youtube-kanava kertoo ensimmäiseen Haloon piilotetusta salaisuudesta, jonka selvittäminen kesti kaiken kaikkiaan 19 vuotta pelin julkaisusta. Tarina alkaa vuodesta 2003, jolloin Gearbox työsti pelistä PC-version. Formercide-niminen Halo-yhteisön jäsen kertoi kaivelleensa pelin grafiikkatiedostoja ja löytäneensä niiden sisuksista naisen kuvan. Silloin jo epäiltiin, että kyseessä saattoi olla jonkun pelinkehittäjän tyttöystävä, mutta kuvaa ei oltu aikaisemmin löydetty, vaikka peli oli koluttu läpikotaisin. Siksi arveltiinkin, että asialla olisi ollut mahdollisesti joku Gearboxin työntekijä. Käynnistyi yhteisön kattava laajamittainen kuhina, kun pelaajat koittivat kaikin mahdollisin konstein selvittää, löytyisikö kuva itse pelistä jostain piilotettuna. Muutamaa päivää myöhemmin yksi Halon kehittäjistä kertoi yhteisölle, että kuva oli ollut piilossa pelin aikaisessa versiossa, mutta julkaisuversiosta se poistettiin. Jostain syystä se oli säilynyt grafiikkatiedostojen uumenissa. Salaisuus jäi siis osittain mysteeriksi.

Tämän vuoden heinäkuussa harvinaisten koneiden keräilijä sai haltuunsa Xbox-kehityslaitteiston, jonka mukana tuli aikaisempi versio Halosta. Hän julkisti kyseisen version modausyhteisölle ja metsästys alkoi taas, kun joku muisti mysteerinaisen tapauksen. Pelikarttoja kaivelemalla vihdoin löytyi salattu huone, jossa naisen kuva oli selvästi rakkauden osoituksena (näkyy kohdassa 11:00 alla olevalla videolla).

Tarina ei loppunut vielä tähänkään, sillä viime keskiviikkona julkaistun Rocket Sloth -videon kommenteissa joku mietti, kuinka hassua olisi, jos kyseinen nainen nyt kaikkien vuosien jälkeen näkisi kuvansa pelissä ensimmäistä kertaa Youtubesta?

Siihen Larisa Moore vastasi "Yes :)" ja hänen (ainakin nykyinen, sitä ei kerrota mikä tilanne oli 19 vuotta sitten) aviomiehensä, Haloa tekemässä ollut Derrick Moore varmisti asian - nyt asia tuli esille ensimmäistä kertaa.


V2.fi | Manu Pärssinen
< Watch Dogs: Legionin... Ranskalaisen sanomal... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova