Tuorein sisältö

Sierra-peliyhtiön todellinen historia julki: Ken Williams julkaisee pelialamuistelmansa

29.09.2020 klo 18.00 | Luettu: 1391 kertaa | Teksti: Jukka O. Kauppinen


Sierra On-Line oli yksi muinaisten aikojen - suorastaan edellisen vuosituhannen - suurista pelialalegendoista. Aviopari Roberta ja Ken Williamsin perustama Sierra On-Line kasvoi 1980-luvun alussa ja etenkin 1990-luvun myötä rakastetuksi ja fanitetuksi pelitaloksi. Ken Williams viimeistelee parhaillaan upealta vaikuttavaa muistelmateosta, jossa hän kertoo ensimmäinen kerran oman tarinansa niin Sierrasta kuin sen julkaisemista peleistä.

1979 perustetun Sierran tarinan loppuhan on se perinteinen: ei paukahtaen vaan hiljaa hiipuen. Sierran myynti suuremmalle sijoitusyhtiölle ei tuonut taloon rahaa pelien tekoon tai työrauhaa, vaan vanha brändi pilkottiin pikkuhiljaa, väkeä potkittiin ja osastoja siirreltiin. Lopulta Sierran jämät myytiin ja hävitettiin vuonna 2008 vuosikymmenen kenties surullisimmassa niskalaukausepisodissa.

Matkansa aikana Sierra ehti kuitenkin tehdä hienoja pelejä. Varhaiset kasibittiset teokset eivät vielä nostaneet yhtiötä legendaarisuuden valokeilaan mutta etenkin Police Questin, King's Questin, Space Questin ja Leisure Suit Larryjen kaltaiset megahitit senkin edestä. Sierra oli myös varhainen innovaattori verkkopelien maailmassa.
Ken Williams kertoo, että koronaviruksen aiheuttama eristäytyminen ja työkuvioiden muuttaminen antoi hänelle viimein aikaa Sierran tarinan perusteelliseen muistelemiseen. Luvassa lieneekin hienoja kertomuksia niin pariskunnan hienoimmista hetkistä kuin myös Sierran romahduksesta.

Kirja julkaistaan ainakin Amazonin kautta ja julkaisusta kertovan uutiskirjeen voi tilata Kenin omalta kirjasaitilta.

Lisätietoja: https://kensbook.com/


V2.fi | Jukka O. Kauppinen
< Discord-sovelluksen ... 40-vuotias Tähtien s... >

Keskustelut (2 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

30.09.2020 klo 07.53

Eiköhän tuokin tule tilattua. Odotellessa voi lukea vaikka The Sierra Adventure -kirjan: https://thesierraadventure.com
lainaa
fwgeg566456

30.09.2020 klo 13.24

Nostalgiaa. Se ensimmäinen Half Life kun venttiili ei päästänyt vielä höyryjä......
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova