Tuorein sisältö

Analogue tuo ensi vuonna markkinoille uutta retroherkkua - aliarvostettu PC Engine saa ansaitsemansa retrokonsolin

18.10.2020 klo 15.00 | Luettu: 1310 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenLaadukkaista mutta ikävän nopeasti loppuunmyyvistä retrokonsoleistaan tunnettu Analogue on ilmoittanut tuovansa ensi vuonna markkinoille uuden Analogue Duo -konsolin, joka lupaa tarjota ennennäkemättömän laadukkaan tavan pelata vanhoja PC Engine/TurboGrafx-pelejä.

Nimensä mukaisesti konsoli ei tule tukemaan pelkästään HuCard/TurboChip-pelejä, vaan ensimmäistä kertaa Analoguen historiassa mukana tulee olemaan myös fyysinen levyasema, eli Duo-konsolilla voi myös pelata kaikkia CD-levyillä julkaistuja pelejä.

Muiden Analoguen valmistamien retrokonsolien tavoin Analogue Duo ei suinkaan turvaudu emulaatioon vaan käyttää pelien pyörittämiseen FPGA-piiriä, joka mallintaa alkuperäisen laitteiston piirisarjojen toimintaa. Tämän ansiosta pelit pyörivät täysin ilman minkäänlaista viivettä 1080p-tarkkuudella ja laite on myös täysin aluekoodivapaa. Analogue Duo tulee myös sisältämään langattoman vastaanottimen 8BitDon valmistamalle TurboGrafx-16-ohjaimelle, mutta tietenkin laitteesta löytyy myös portti alkuperäisiä PC Engine/TurboGrafx-ohjaimia varten.

Länsimaissa PC Engine -konsoli nauttii lähinnä kulttimaineesta, mutta Konami julkaisi kuitenkin alun perin japanilaisen NEC Home Electronicsin yhteistyössä Hudson Softin kanssa valmistamasta laitteesta minikonsolin tämän vuoden puolella. V2.fi:n arvion PC Engine CoreGrafx Mini -laitteesta voi katsoa täältä.

Tuttuun tapaan Analoguen laadukkaasta toteutuksesta saa myös maksaa. Hintaa laitteella tulee olemaan 199 dollaria, eikä mukana tule kuin HDMI-kaapeli, USB-kaapeli ja maailmanlaajuisesti toimiva virta-adapteri. Aikaisempien Analoguen konsolien tapaan Analogue Duo tulee kuitenkin todennäköisesti myymään erittäin nopeasti loppuun, joten kiinnostuneiden kannattaa käydä lisäämässä itsensä valmistajan sähköpostilistalle Analoguen verkkosivuilla.Analogue ilmoitti tuovansa ensi vuonna markkinoille myös PC-Engine-, TurboGrafx-16- ja SuperGrafx-pelien pelaamisen mahdollistavan lisäosan aiemmin julkaistuun Analogue Pocket -käsikonsoliin. Hintaa lisäosalla tulee olemaan 29,99 dollaria.

V2.fi | Mikko Seppänen
< Pahimmat ennustukset... Sony tarkensi hämmen... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova