Tuorein sisältö

Analogue tuo ensi vuonna markkinoille uutta retroherkkua - aliarvostettu PC Engine saa ansaitsemansa retrokonsolin

18.10.2020 klo 15.00 | Luettu: 1780 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Laadukkaista mutta ikävän nopeasti loppuunmyyvistä retrokonsoleistaan tunnettu Analogue on ilmoittanut tuovansa ensi vuonna markkinoille uuden Analogue Duo -konsolin, joka lupaa tarjota ennennäkemättömän laadukkaan tavan pelata vanhoja PC Engine/TurboGrafx-pelejä.

Nimensä mukaisesti konsoli ei tule tukemaan pelkästään HuCard/TurboChip-pelejä, vaan ensimmäistä kertaa Analoguen historiassa mukana tulee olemaan myös fyysinen levyasema, eli Duo-konsolilla voi myös pelata kaikkia CD-levyillä julkaistuja pelejä.

Muiden Analoguen valmistamien retrokonsolien tavoin Analogue Duo ei suinkaan turvaudu emulaatioon vaan käyttää pelien pyörittämiseen FPGA-piiriä, joka mallintaa alkuperäisen laitteiston piirisarjojen toimintaa. Tämän ansiosta pelit pyörivät täysin ilman minkäänlaista viivettä 1080p-tarkkuudella ja laite on myös täysin aluekoodivapaa. Analogue Duo tulee myös sisältämään langattoman vastaanottimen 8BitDon valmistamalle TurboGrafx-16-ohjaimelle, mutta tietenkin laitteesta löytyy myös portti alkuperäisiä PC Engine/TurboGrafx-ohjaimia varten.

Länsimaissa PC Engine -konsoli nauttii lähinnä kulttimaineesta, mutta Konami julkaisi kuitenkin alun perin japanilaisen NEC Home Electronicsin yhteistyössä Hudson Softin kanssa valmistamasta laitteesta minikonsolin tämän vuoden puolella. V2.fi:n arvion PC Engine CoreGrafx Mini -laitteesta voi katsoa täältä.

Tuttuun tapaan Analoguen laadukkaasta toteutuksesta saa myös maksaa. Hintaa laitteella tulee olemaan 199 dollaria, eikä mukana tule kuin HDMI-kaapeli, USB-kaapeli ja maailmanlaajuisesti toimiva virta-adapteri. Aikaisempien Analoguen konsolien tapaan Analogue Duo tulee kuitenkin todennäköisesti myymään erittäin nopeasti loppuun, joten kiinnostuneiden kannattaa käydä lisäämässä itsensä valmistajan sähköpostilistalle Analoguen verkkosivuilla.



Analogue ilmoitti tuovansa ensi vuonna markkinoille myös PC-Engine-, TurboGrafx-16- ja SuperGrafx-pelien pelaamisen mahdollistavan lisäosan aiemmin julkaistuun Analogue Pocket -käsikonsoliin. Hintaa lisäosalla tulee olemaan 29,99 dollaria.

V2.fi | Mikko Seppänen
< Pahimmat ennustukset... Sony tarkensi hämmen... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova