Tuorein sisältö

Sony tarkensi hämmennystä aiheuttanutta äänichat-ominaisuutta ja lupaa ettei PlayStation 5 kuuntele käyttäjiä

18.10.2020 klo 17.00 | Luettu: 2695 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenSony on julkaissut uuden blogitekstin, jossa se tarkentaa viimeisimmän PlayStation 4 järjestelmäpäivityksen yhteydessä julkisuuteen tullutta uutta äänichatin nauhoitus- ja raportointiominaisuutta.

Uusi ominaisuus antaa PlayStation 5 -pelaajille mahdollisuuden nauhoittaa ja lähettää pätkä äänichatistä Sonylle häirintä- ja muissa moderointia vaativissa tapauksissa. Järjestelmäpäivityksen yhteydessä ollut muotoilu sai osan pelaajista alun perin uskomaan Sonyn nauhoittavan kaiken äänichatissä tapahtuvan viestinnän, ja se synnyttikin läjän meemejä, mutta todellisuudessa pelaajat voivat häirinnästä ilmoittamisen yhteydessä liittää mukaan 40 sekuntia kestävän ääninäytteen, joka on mahdollista tallentaa äänichatin viimeisimmästä viidestä minuutista.

Virallisessa blogissa julkaistussa tekstissä Sonyn asiakaskokemuksesta vastaavan osaston johtaja Catherine Jensen pyytää anteeksi epäselvää tapaa, jolla pelaajat saivat tietää uudesta ominaisuudesta ja sitä, ettei ominaisuuden sisältöä ollut selitetty tarpeeksi selvästi.

Uusi ominaisuus on kuitenkin Jensenin mukaan pakollinen eikä sitä saa kytkettyä pois päältä, sillä Sony haluaa kaikkien pelaajien tuntevan olonsa turvalliseksi pelatessaan netissä. Vaikka uusi ominaisuus on mahdollista vain PlayStation 5 -konsolilla, PlayStation 4- ja PlayStation 5 -pelaajat voivat joissain peleissä pelata yhdessä, joten PS4-käyttäjät saivat uudesta ominaisuudesta tiedon viimeisimmän järjestelmäpäivityksen yhteydessä.

Toivottavasti Sony myös aikoo panostaa häirintäilmoitukset läpikäyvään henkilökuntaan eikä esimerkiksi luota tunnetusti hyvin epävarmasti toimivaan tekoälytunnistukseen ääniviestien läpikäymisessä. Yleisesti ottaen Sonyn liike häirinnän vähentämiseksi vaikuttaa kuitenkin hyvältä askeleelta ja jos se vähentää tietyissä peleissä välillä kuultavaa ikävää huutelua, niin kyseessä on puhtaasti positiivinen ominaisuus.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Analogue tuo ensi vu... Xbox-pomo: Pärjäisim... >

Keskustelut (1 viestiä)

Herpy

18.10.2020 klo 20.24

Just what do you think you're doing, Dave?
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova