Tuorein sisältö

Pahimmat ennustukset kävivät toteen - osa Oculus Quest 2:n omistajista lukittui ulos uudesta VR-laitteestaan Facebook-tiliensä ongelmien vuoksi

18.10.2020 klo 11.00 | Luettu: 2074 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenTällä viikolla julkaistu uusi itsenäinen Oculus Quest 2 on arvioiden mukaan erinomainen ja edullinen VR-laite mutta ikävä kyllä osa laitteen käyttäjistä on törmännyt ongelmaan laitteen vaatimien Facebook-tunnusten kanssa, joiden vuoksi laite on muuttunut kokonaan käyttökelvottomaan kuntoon.

Oculuksen omistaja Facebook ilmoitti elokuussa että jatkossa kaikkien uusien Oculus-laitteiden omistajat joutuvat kirjautumaan sisälle Facebook-tilillä käyttääkseen laitteita. Ilmoitus ei saanut erityisen positiivista vastaanottoa etenkään vanhoilta käyttäjiltä, joilla on mahdollista vielä parin vuoden ajan käyttää vanhoja Oculus-tilejään edellisillä VR-laitteilla mutta joutuvat yhdistämään olemassa olevat tilinsä Facebook-tileihin voidakseen käyttää uudempia Oculus-laitteita.

Facebookilla tunnetusti ei ole erityisen positiivinen historia käyttäjiensä tietoturvan kanssa ja osa käyttäjistä myös pelkäsi mahdollisia ongelmia tilien yhdistämisen yhteydessä, varsinkin jos käyttäjät olivat aiemmin sulkeneet Facebook-tilinsä tai eivät olleet aktiivisia somejätin alustalla.

Ikävästi nämä pelot osoittautuivatkin täysin aiheellisiksi, sillä osa käyttäjistä on ilmoittanut törmänneensä juurikin ongelmiin luodessaan uusia Facebook-tunnuksia tai yhdistäessään Oculus-tilejään joko täysin uusin Facebook-tunnuksiin tai sellaisiin jotka ovat olleet pitkän aikaa suljettuina tai muuten vähällä käytöllä. Facebookin automaattinen tunnistus on jostain syystä tulkinnut luodut tai yhdistetyt Facebook-tilit yhteisösääntöjen vastaisiksi ja sulkenut ne, täten tehden Oculus Quest 2 -laitteiden käytöstä täysin mahdotonta.

Facebookin mukaan ongelma koskee vain pientä osaa käyttäjistä ja firman laajennetun- ja virtuaalitodellisuusyksikön varajohtaja Andrew ‘Boz’ Bosworth on kehottanut käyttäjiä varmistamaan Facebook-tiliensä olevan kunnossa ennen Oculus Quest 2 -laitteen käyttöönottoa sekä luvannut firman käsittelevän ongelmatapauksen mahdollisimman nopeasti.

Bosworth myös puolustaa Facebook-tunnusten vaatimista sillä, että yritys voi tarjota parempia palveluja niiden avulla ja väittää Facebookin tarjoavan turvallisempaa käyttäjätietojen säilytystä sekä noudattavan tietosuojalainsäädäntöä paremmin, kuin esimerkiksi Google, Apple tai Xbox.

Ongelmat Facebook-tilien kanssa ei ole ainoa huono uutinen Oculus Quest 2 -käyttäjille, sillä VR-firman neuvonantajana toimiva id Softwaren perustajiin kuuluva teknologiavelho John Carmack vahvisti Twitterissä, että uusi Oculus Quest 2 -laite ei tue enää Oculus Go -pelejä. Carmack ilmoitti hävinneensä sisäisen väittelyn taaksepäin yhteensopivuudesta huolimatta siitä, että aiempi Oculus Quest -laite tuki vielä osaa Oculuksen ensimmäiselle itsenäiselle VR-laitteelle julkaistuista peleistä. Uutinen on tietenkin harmillinen siksi, että se rajaa pienemmäksi laitteen VR-pelien valikoimaa, varsinkin sellaisten, jotka on tehty varta vasten toimimaan itsenäisellä VR-laitteella.

Kaiken kaikkiaan Oculus Quest 2:lla ei siis ole ollut erityisen onnistunut julkaisuviikko. Jos jokin on varmaa, niin Oculus-laitteiden omistajien kannattaa jatkossa olla hyvin tarkkaavaisia siitä mitä julkaisevat Facebook-sivuillaan.

Ovatko V2.fi:n lukijat törmänneet ongelmiin Oculuksen VR-laitteiden tai uuden Facebook-kirjautumisen kanssa?

Lähteet: Upload VR, The Verge

V2.fi | Mikko Seppänen
< V2.fi viikon laiteuu... Analogue tuo ensi vu... >

Keskustelut (3 viestiä)

LateHuominen

Rekisteröitynyt 18.01.2015

18.10.2020 klo 15.49 3 tykkää tästä

Ei yllättänyt että fb-pakotus tuo ongelmia.
lainaa
hdkdbjsfh

18.10.2020 klo 18.13

vitsit kun manaatit voi pokkana sanoa et turva parempi kuin sonyla ja mslla. kuka naista kolmesta on kerran viikossa tietosuojauutisissa riepoteltavana. joku seuraus tollasist ihan perattomista heitoista pitas tulla
lainaa
ergrth47

19.10.2020 klo 18.04

Mitä hittoa noilla go ja questilla edes tekee kun kyse on hardcore pelaamisesta.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova