Tuorein sisältö

Suoratoistopalvelu Twitch poisti tuhansia videoita ja varoitti useita striimaajia DMCA-lain rikkomisesta

21.10.2020 klo 21.00 | Luettu: 3078 kertaa | Teksti: Miia Lyyra


Uutisoimme kesäkuussa kuinka suoratoistopalvelu Twitch antoi striimaajille noottia tekijänoikeusrikkomuksista. Samalla yhtiö kehoitti sisällöntuottajia poistamaan DMCA:n (Digital Millennium Copyright Act) alaiset videot eli ne, joissa kuuluu taustalla kopiosuojattua musiikkia. Jo tuolloin useat striimaajat vastustivat Twitchin käytänteitä sekä olivat huolissaan siitä, että Twitchin antamat varoitukset voisivat johtaa käyttäjätunnuksen jäädyttämiseen. Yhtiö kuitenkin muistutti striimaajia Twitchin säännöistä, joissa lähtökohtaisesti kielletään kopiosuojatun materiaalin levittäminen.

Uutinen jatkuu twiitin jälkeen.


Eilen tiistaina Twitch ilmoitti usealle striimaajalle, että yhtiö on poistanut DMCA:n alaisia videoita sekä leikkeitä. Striimaajille lähetetyssä viestissä yhtiö kertoo, että tekijänoikeuksia rikkovat videot on poistettu, minkä lisäksi suoratoistajalle annetaan kertaluontoinen varoitus rikkomuksen tekemisestä. Vastineeksi kopiosuojatun musiikin esittämiselle Twitch on rakentanut Soundtrack by Twitch -palvelun, joka on tällä hetkellä betatestissä. Kyseessä on työkalu, jossa on tarjolla tekijänoikeusvapaata musiikkia striimaajien käytettäväksi. Palvelu toimii kaikkialla maailmassa.

Useat striimaajat ovat kuitenkin tyytymättömiä Twitchin toimintaan. Twitterissä käydyissä keskusteluissa osa sisällöntuottajista on huolissaan työnsä katoamisesta, sillä Twitch poistaa videoita ja leikkeitä ilman neuvotteluita. Joidenkin mielestä ongelmana on myös se, etteivät striimaajat tiedä, mistä videosta DMCA-huomautus johtuu. Toisin kuin YouTubessa, Twitch ei kerro selkeästi huomautuksistaan. Kritisointia on herättänyt myös Twitchin tapa jäädyttää tilejä, sillä yhtiö ei kerro striimaajalle, mistä bannivasaran heilahtaminen johtuu.

Jotkut keskustelijat taas muistuttavat, että tekijänoikeuksia on noudatettava, eikä toisten tekemää materiaalia saisi käyttää ilman lupaa. Tapahtumat ovat kirvoittaneet myös kehittämiseen tähtääviä ideoita. Jotkut pohtivat, miksi Twitch ei voisi toimia kuin YouTube, jossa sisällöntuottajan käyttämästä musiikista tulot menisivät suoraan kappaleen tekijöille.

Lisää aiheesta voit lukea Twitteristä käyttämällä hakusanaa Twitch DMCA.

Suomalaisella musiikintekijöiden, säveltäjien ja kustantajien tekijänoikeusjärjestö Teostolla ei ole sopimusta Twitchin kanssa, joten Teosto ei voi myöntää lupaa musiikin käyttämiseen Twitchissä. Mikäli aihe kiinnostaa lisää, voit lukea siitä suoraan Teoston UKK-osiosta.

Lähde: Polygon

V2.fi | Miia Lyyra
< Xbox Series -konsole... Halloween saapuu osa... >

Keskustelut (3 viestiä)

Joni

22.10.2020 klo 03.41 3 tykkää tästä

Ihan oikein vauvoille.
lainaa
pogo

22.10.2020 klo 15.18 1 tykkää tästä

Joo aivan oikein, on kyllä isot menetykset nyt levy-yhtiöille. Muuten joku varmaan nyysii VODin kautta ne musat ja jakaa kohta limewireen.
lainaa
gwgrgg56636

22.10.2020 klo 16.24

Ja joku maksaa näille että käyttävät Chronus Zeniä konsoleilla tai perfect aimia yms. aim bottia PCllä.
Kattokaapa milsei Drrespektin kädet koskaan näy pelatessa.
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova