Tuorein sisältö

PlayStation 5 -latausbugi voi pakottaa palauttamaan konsolin tehdasasetuksille

14.11.2020 klo 14.00 | Luettu: 3845 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Tällä viikolla PlayStation 5 -konsoli julkaistiin rajatuilla markkina-alueilla kuten Yhdysvalloissa sekä Japanissa ja savuavien tornien sijaan osa Sonyn uutuuslaitteen omistajista on törmännyt ikävään latausbugiin, jonka ainoa korjaus tällä hetkellä vaikuttaa olevan konsolin palauttaminen tehdasasetuksille.

Pelisivustot kuten Polygon ja IGN ovat uutisoineet sivuston omien kirjoittajien törmänneen "Queued for Download" -bugiin sekä Call of Duty: Black Ops Cold War että Godfall -pelien kanssa mutta myös sosiaalisesta mediasta ja Redditistä löytyy useampia viestejä käyttäjiltä samasta ongelmasta.

Latausbugista ei vielä tiedetä tarkalleen milloin se esiintyy ja mistä se johtuu, mutta se ilmenee mahdollisesti vain jo omistettujen pelien ja sovellusten kanssa. Jossain tapauksissa aloittaessa pelin tai sovelluksen lataus PlayStation 5:llä, se ei yksinkertaisesti lähde käyntiin tai ilmoittaa latausvirheestä, tällöin konsoli voi ilmoittaa pelin olevan latausjonossa eli Queued for Download mutta latausta ei löydy aktiivisten tai jonossa käyttöliittymästä. Latausta ei tällöin käynnisty lainkaan eikä sitä myöskään voi manuaalisesti perua tai käynnistää uudestaan ja tällä hetkellä ainoaksi korjauskeinoksi on todettu konsolin palauttaminen tehdasasetuksille.

Vaikka tehdasasetuksille palauttaminen korjaakin toistaiseksi ongelman, niin se kuitenkin tarkoittaa kaikkien muiden jo ladattujen sovellusten ja pelien poistamista laitteelta. Lisäksi toistaiseksi, kun PlayStation 5 -pelejä ei pysty edes varmuuskopioimaan ulkoisille tallennuslaitteille, niin jos konsolille on asentanut yhtään muita pelejä, niin se tarkoittaa niiden lataamista ja uudelleenasennusta.

Latausbugin laajuudesta ei vielä ole tietoa mutta sen vakavuudesta johtuen on hyvin todennäköistä, että Sony pyrkii korjaamaan sen mahdollisimman pian ja jos hyvin käy, niin kun konsoli julkaistaan Suomessa ensi viikon torstaina 19. päivä on ongelma jo korjattu. Kuitenkin jos näin ei ole, niin ainakin ongelmaan on tiedossa jonkinlainen ratkaisu, vaikka se ei sitten erityisen mukava olisikaan.

Lähteet: Polygon. IGN


V2.fi | Mikko Seppänen
< Taas huristellaan hy... Vuoropohjaista yhtei... >

Keskustelut (2 viestiä)

romu

15.11.2020 klo 14.40 2 tykkää tästä

pleikka taitaa olla jo susi syntyessään.
lainaa
Vierailija

16.11.2020 klo 12.46 3 tykkää tästä

Early adopterin iloja. Noh, antaa innokkaimpien bugitestailla ja hypätään kyytiin sitten kun meno on tasaisempaa.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova