Tuorein sisältö

Saudi-Arabian kiistellyn kruununprinssin hyväntekeväisyysjärjestö aikoo ostaa enemmistön pelifirma SNK:sta

28.11.2020 klo 14.00 | Luettu: 1149 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen


Saudi-Arabian kruununprinssin hyväntekeväisyysjärjestö Mohammad bin Salman Charity Foundation on ilmoittanut hankkineensa 33 prosentin omistuksen legendaarisesta japanilaisesta peliyhtiöstä SNK:sta. Se on kertonut alustavasti myös sopineensa hankkivansa vielä 17,7 prosenttia myöhemmin, mikä tekisi 51 prosentilla järjestöstä enemmistöomistajan.

Etenkin vanhemmille peliharrastajille Neo Geo -arcadelaitteistaan ja historiallisen kalliista AES-kotikonsolista tunnettu SNK on viime vuosien aikana onnistuneesti herättänyt henkiin muutamia kulta-aikansa klassikkosarjoja, kuten The King of Fighters- ja Samurai Shodown -tappelupelit.

Pelifirman uutta omistajaa voidaan pitää vähintäänkin kiistanalaisena, sillä hyväntekeväisyysjärjestön taustalta löytyvä kruununprinssi Mohammad bin Salman on viime vuosina ollut syytettynä muun muassa journalisti Jamal Khashoggin murhauttamisesta Saudi-Arabian Turkissa sijaitsevassa suurlähetystössä. Lisäksi Saudi-Arabialla itsellään ei ole erityisen hyvä maine ihmisoikeuksien vaalijana ja esimerkiksi homoseksuaalisuus on maassa rangaistavissa jopa kuolemantuomiolla.

Mohammad bin Salman Charity Foundation on yksi osa kruununprinssin suunnitelmaa laajentaa Saudi-Arabian vaikutusvaltaa ja yrittää parantaa maan sekä sen johtajan julkisuuskuvaa. Järjestön johtohenkilöt ovat olleet jo viime vuoden lopulla syytettynä Yhdysvalloissa vakoilijoiden värväämisestä Twitterin työntekijöiden joukosta.

Nähtäväksi jää saako tieto SNK:n hankinnasta aikaan samanlaisen negatiivisen reaktion, kuin Riot Gamesin tämän vuoden heinäkuussa tekemä sponsorisopimus Saudi-Arabian futuristisen Neom-kaupunkiprojektin kanssa. Valtava julkinen kritiikki sai Riotin vetäytymään sopimuksesta vain pari päivää sen julkistamisen jälkeen mutta tieto SNK:n uudesta omistajasta sen sijaan sai pelifirman osakkeen 30 prosentin nousuun Korean KOSDAQ-teknologiapörssissä.

Lähteet: Eurogamer, GamesIndustry.biz

V2.fi | Mikko Seppänen
< PS5-pelaajat kertova... Microsoft aikoo selv... >

Keskustelut (1 viestiä)

Joni

30.11.2020 klo 16.16

[/b -]

Kommentin minimipituus on 10 merkkiä!
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova