Tuorein sisältö

Disco Elysium: The Final Cut kielletään Australiassa koska peli on ''kaikkien kohtuullisten aikuisten hyväksymien moraalin, siveyden ja säädyllisyyden standardien vastainen''

21.03.2021 klo 17.15 | Luettu: 3005 kertaa | Teksti: Mikko Seppänen



Australian ikärajaviranomaiset ovat ilmoittaneet kieltäytyvänsä antamasta Disco Elysium: THe Final Cut -pelille ikärajaa, joka tarkoittaa sitä että peliä ei voida lainkaan laillisesti myydä maassa.

Kehutun (V2.fi:n arviossa 4,5/5) ja palkintoja keränneen Disco Elysium -pelin paranneltu versio ei saa myyntilupaa viranomaisten verkkosivujen mukaan koska peli "kuvaa, sisältää tai muuten käsittelee seksiin, huumeiden väärinkäyttöön ja addiktioon, rikollisuuteen, raakuuteen tai väkivaltaan liittyviä ilmiöitä sellaisella tavalla että ne ovat kaikkien kohtuullisten aikuisten hyväksymien moraalin, siveyden ja säädyllisyyden standardien vastaisia eikä pelille tulisi siksi antaa ikärajaa".

Kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta kun pelien sisältö on ollut liikaa australialaisille viranomaisille ja aiemmin silmätikuiksi ovat joutuneet esimerkiksi Saints Row 4, Outlast 2 sekä yhtenä tunnetuimmista tapauksista Fallout 3, jonka ansiosta pelin sisältöä muutettiin koko maailmassa.

Nähtäväksi jää aikooko pelinkehittäjä ZA/UM muokata pelin sisältöä leikatakseen tai sensuroidakseen pelin sisältöä mutta viranomaisten hyvin pitkän listauksen perusteella vaikuttaa vahvasti siltä, että ikärajasta päättävällä ryhmällä on ollut ongelmia lähes kaiken pelin sisällön kanssa.

Australian ulkopuolella Disco Elysium: The Final Cut ilmestyy maaliskuun 30. päivä PlayStation 4-, PlayStation 5-, Stadia- ja PC-alustoilla. Peli tulee ilmestymään myöhemmin tänä vuonna myös Nintendo Switchille ja Xbox-konsoleille. Pelin aiemman version omistajat saavat myös The Final Cutin ilmaisena päivityksenä.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Jäävätkö Steam-pelaa... Pelitiedostoja pelas... >

Keskustelut (3 viestiä)

Herpy

21.03.2021 klo 23.54 1 tykkää tästä

...mutta ilmeisesti peleissä tappaminen on Asstralialle ihan OK? HA.
lainaa
Herpy

21.03.2021 klo 23.57 1 tykkää tästä

Ja tietääkseni Disco Elysiumissa ei kovin tuputeta pelaajalle mitään, pelaaja saa itse tehdä valintoja. Ja oli miten oli niin tällainen aikuisten ihmisten holhoaminen on naurettavaa.
lainaa
destev

22.03.2021 klo 09.27

On näköjään vieläkin asioita joissa Australia on takapajuisempi kuin kehitysmaa nimelta US.
lainaa

Kirjoita kommentti




www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova