Tuorein sisältö

Mikromaksut siivittivät Tencentin omistaman TiMi Studiosin maailman tuottavimmaksi pelinkehittäjäksi

04.04.2021 klo 17.00 | Luettu: 688 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenReuters-uutistoimiston lähteiden mukaan kiinalaisen Tencentin omistaman TiMi Studiosin mobiilipelit kuten Call of Duty Mobile ja Honor of Kings tahkosivat viime vuonna tuottoa ällistyttävät 10 miljardia dollaria (noin 8,5 miljardia euroa) tehden pelinkehittäjästä maailmaan tuottavimman yksittäisen pelinkehittäjän.

Ottaen huomioon että Tencent ilmoitti kokonaisuudessaan tehneensä tulosta viime vuoden aikana huimat 23,79 miljardia dollaria (noin 20,23 miljardia dollaria) on pelkästään TiMi Studiosin pelien osuus tästä 42 prosenttia. Reutersin lähteet kertovatkin uutistoimistolle, että TiMi Studiosilla on kunnianhimoisia suunnitelmia jatkossa ja että pelinkehittäjä haluaa yrittää laajentaa myös erittäin tuottoisien mobiilipelien ulkopuolelle niin sanottujen tripla-A pelien pariin.

Pelistudio oli viime kuussa rekryilmoituksessa kertonut pyrkivänsä luomaan AAA-luokan projektin, joka muistuttaisi Ready Player One -kirjassa ja elokuvassa nähtyä virtuaalimaailmaa sekä pystyisi kilpailemaan japanilaisten, eurooppalaisten, korealaisten ja amerikkalaisten isojen tuotantojen kanssa.

Tencent on pystyttämässä TiMi Studiosille myös uutta Kiinan ulkopuolista haaraa ja kiinalaisjätti on ilmoittanut pyrkivänsä kasvattamaan ulkomailta saadun tuoton kattamaan lopulta jopa puolet sen kokonaistuloksesta, kun tällä hetkellä viimeisimmän vuodelta 2019 olevan tiedon mukaan se on noin 23 prosenttia.

Nähtäväksi jää kuitenkin onnistuuko TiMi Studios laajentamaan onnistuneesti mobiiliosaamistaan perinteisemmän pelituotannon puolelle ja ennen kaikkea pystyykö se tuomaan myös massiivisen mobiiliyleisönsä sekä sieltä saadun tuottonsa tripla-A julkaisujen pariin.

Lähde: Eurogamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Voihan sith sentään ... Puoli vuotta vanha, ... >

Keskustelut (1 viestiä)

svnosghaio

05.04.2021 klo 23.43

no voi perkele ettei ole tahan mennessa edes yrittanyt ja omistaa jo epicia ubia yms. ehka nyt tulee sitten se rockstarin tai jonkun muun osto ja sitten katotaan kaiholla miten reilu systeemi gtan shark cardsit olit kun seuraavassa gtassa pitaa maksaa parin kuoleman jalkeen tai katella timeria sun muuta kivaa. ea acti ja muut ovat jo pehmittaneet markkinoita maksusysteemeillaan niin tencentin ei tarvi edes paljoa puskea
lainaa

Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova