Tuorein sisältö

Activision vie selain- ja mobiilipelin oikeuteen Warzone-tavaramerkkikiistaan liittyen

12.04.2021 klo 22.00 | Luettu: 913 kertaa | Teksti: Mikko SeppänenActivision haastoi viime viikolla oikeuteen Warzone-nimisen selain- ja mobiilipelin tekijä tarkoituksena saada ratkaisu Call of Duty: Warzone -pelin nimestä nousseeseen tavaramerkkikiistaan. Kyseisen vuonna 2017 ilmestyneen selainpelin tekijä olivat viime vuonna jättäneet protestin Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirastoon, kun Activision yritti rekisteröidä Call of Duty: Warzone -tavaramerkin lisäksi myös pelkän Warzone-tavaramerkin.

Asiasta kertoneen PC Gamer-sivuston mukaan Activision kertoo oikeuteen jätetyssä kanteessaan, että pelaajilla ei ole mahdollisuutta erehtyä pelien suhteen, kuten toisen Warzone-pelin tekijä väittää protestissaan, sillä selain- ja mobiilipeli muistuttavat enemmän tyyliltään Riskiä sekä ovat muutenkin matalan budjetin tuotoksia.

Lisäksi Activisionin mukaan selainpelin tekijä oli jättänyt oman tavaramerkkihakemuksensa vasta viime vuoden lokakuussa eli vasta neljä kuukautta sen jälkeen kun pelijätti oli hakenut itselleen tavaramerkkiä. Activision myös huomauttaa, että toista Warzone-peliä ei ole julkaistu lainkaan konsoleilla ja mobiilimarkkinoilta löytyy jopa 16 muuta peliä, joiden nimessä esiintyy sana Warzone, vaikkakin Activision ei kuitenkaan listaa näitä.

Julkaisija hakeekin nyt oikeudelta vahvistustuomiota, että se ei riko mitään Warzone-selain/mobiilipelin tavaramerkkejä ja että sen oma tavaramerkkihakemus voi edetä ongelmitta. Lisäksi tietenkin Activision vaatii myös, että selain/mobiilipelin tekijät joutuvat maksamaan pelijulkaisijalle aiheutuneet "kohtuulliset asianajaja ja oikeuskulut".

Alun perin Activision oli hakenut vain pidennystä vastatakseen patentti- ja tavaramerkkivirastoon jätettyyn protestiin mutta ilmeisesti Warzone-selain/mobiilipelin tekijät olivat lähettäneet Activisionille myös lopettamismääräyksen eli niin sanotun cease and desist -kirjeen, jonka seurausta nyt jätetty oikeusjuttu nyt todennäköisesti on.

Nähtäväksi jääkin onko merkittävästi pienemmän Warzone-pelin tekijöillä resursseja taistella Activisionin todennäköisesti huomattavaa asianajaja-armeijaa vastaan sekä tietenkin myös se miten oikeus reagoi pelijulkaisijan kanteeseen.

Lähteet: GameIndustry.biz, PC Gamer

V2.fi | Mikko Seppänen
< Onko sinusta Pohjois... Yhä vanhemmat pelaav... >

Keskustelut (0 viestiä)


Kirjoita kommentti
www.v2.fi™ © Alasin Media Oy | Hosted by Capnova